Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

RTVS k výročiu vzniku SR odvysiela diskusiu s V. Klausom a V. Mečiarom

Rokovanie medzi Vladimírom Mečiarom (vľavo) a Václavom Klausom (vpravo) v Brne, 26. augusta 1992, archívna snímka. Foto: Archív-TASR Peter Brenkus

Okruh :24 vo štvrtok odvysiela tiež reláciu Správy a komentáre, v ktorej budú komentátori Július Gembický a Marián Leško hodnotiť priebeh špeciálnej diskusie.

Bratislava 28. júna (TASR) - Spravodajský okruh RTVS :24 odvysiela v štvrtok (30. 6.) k 30. výročiu vzniku Slovenskej republiky špeciálnu diskusiu s bývalým českým premiérom a prezidentom Václavom Klausom a expremiérom SR Vladimírom Mečiarom. TASR o tom informovala riaditeľka sekcie komunikácie Andrea Pivarčiová.

Diskusia sa bude konať v brnianskej vile Tugendhat, v ktorej sa rozhodovalo o rozdelení Česko-Slovenska. Moderátormi budú Marta Jančkárová a Miroslav Řádek. Okruh :24 vo štvrtok odvysiela tiež reláciu Správy a komentáre, v ktorej budú komentátori Július Gembický a Marián Leško hodnotiť priebeh špeciálnej diskusie.

Pivarčiová avizovala, že RTVS bude pri príležitosti 30. výročia vzniku SR prinášať aj ďalšie špeciálne programy. "V priebehu nasledujúcich mesiacov sa bude venovať aj Deklarácii o zvrchovanosti SR, Ústave SR, budovaniu Gabčíkova, reflektovať budeme aj dianie vo Federálnom zhromaždení. Budeme rozoberať, ako sa tvoril posledný rozpočet, až postupne dôjdeme k vzniku samostatnej Slovenskej republiky a reflektovať budeme neskôr aj udalosti prvých mesiacov samostatnej republiky," dodala.