Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Magazín

Vladivostok sa zapísal do Guinnessovej knihy rekordov

Na snímke miestni obyvatelia držia nad hlavami červené, modré a biele vlajky a vytvárajú tak ´živú´ podobizeň ruskej národnej vlajky na mestskom moste vo Vladivostoku počas pokusu o zápis go Guinnessovej knihy rekordov Foto: TASR/AP

Na moste sa zišlo 26 904 miestnych obyvateľov. Nad hlavami držali červené, modré a biele vlajky a vytvorili tak ´živú´ podobizeň ruskej národnej vlajky, ktorá merala 707 metrov.

Vladivostok 9. júla (Teraz.sk) - Obyvatelia Vladivostoku zapísali v nedeľu mesto do Guinnessovej knihy rekordov, informovala agentúra Sinchua. Na mestský most prišlo 26 904 miestnych. Nad hlavami držali červené, modré a biele vlajky a vytvorili tak ´živú´ podobizeň ruskej národnej vlajky, ktorá merala 707 metrov. Šéfredaktor Guinnessovej knihy rekordov Craig Glenday zaradil mesto ležiace na ruskom Ďalekom východe na zoznam za rekord za najväčší počet ľudí, ktorí vytvorili ´živú´ podobizeň národnej vlajky. Certifikát o zápise osobne odovzdal starostovi mesta. Vladivostok tak zosadil z trónu Pakistan. V tejto ázijskej krajine národnú vlajku prišlo vytvoriť 24 200 ľudí, čo je takmer o tri tisícky menej ako vo Vladivostoku.