Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Za zranenie pri sexe na služobnej ceste žena nedostala odškodné

Ilustračné foto Foto: TASR

Prípad prešiel viacerými stupňami súdov. Najvyšší súd teraz rozhodol, že zamestnávateľ priamo ani nepriamo nepodnecoval sexuálne správanie sa pracovníčky.

Sydney 30. októbra (TASR) - Austrálsky najvyšší súd dnes rozhodol, že štátne úrady nezaplatia trovy na lekára a odškodné štátnej zamestnankyni, ktorá utrpela zranenia pri milostných hrách na služobnej ceste.

Súd tak ukončil právny zápas, ktorý trval šesť rokov. Približne 30-ročná úradníčka bola v roku 2007 na služobnej ceste, na ktorej stretla svojho známeho. Po večeri ho pozvala na izbu v moteli a milovali sa tak vášnivo, že vytrhli zo steny sklenenú lampu za posteľou, opisuje agentúra DPA.

Úlomky ženu poranili na ústach a na nose. Podľa vlastných slov potom dostala aj posttraumatický syndróm a nemohla pracovať. Chcela si uplatniť bolestné z poistenia zamestnávateľa. Argumentovala tým, že zranenia utrpela na služobnej ceste.

Prípad prešiel viacerými stupňami súdov. Najvyšší súd teraz rozhodol, že zamestnávateľ priamo ani nepriamo nepodnecoval sexuálne správanie sa pracovníčky. Sex nepatrí k normálnym činnostiam na služobnej ceste, ako sú napríklad stravovanie sa, spánok či sprchovanie sa.