Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Siahli sme na dno vlastných síl, vyskúšali sme si prácu hasičov

Foto: TERAZ.sk/Jozef Poláček

Redaktori portálu TERAZ.sk si vyskúšali zlaňovanie vyhliadkovej veže a v hasičskej výstroji zdolali 21 poschodí.

Bratislava 16. júna (TERAZ) - Vyskúšali sme si, ako pracujú slovenskí záchranári a hasiči. Ak si niekto myslí, že je to o zaväzovaní rozbitých kolien a hasení táborových ohňov, je na veľkom omyle. Títo ľudia musia veľakrát siahnuť na dno svojich síl, aby ochránili nás aj naše majetky. Ako pracujú v extrémnych situáciach si mohli vyskúšať aj nadšenci adrenalínu, či tí, ktorí chcú prekonať samých seba.

Predstavte si, že máte na chrbte 40 kíl a potrebujete zdolať 21 poschodovú budovu, aby ste sa dostali k požiaru alebo zlaniť z výšky 95 metrov zraneného človeka. To všetko si na vlastnej koži vyskúšali redaktori portálu TERAZ.sk, keď zlaňovali vyhliadkovú vežu nad Dunajom a v hasičskej výstroji, ktorá vážila asi 20 kilogramov, zdolali 435 schodov až na samotný vrchol veže UFO. A verte neverte, ešte dlho budú spomínať na ten pocit, keď lapali po dychu alebo sa panicky triasli v takmer stometrovej výške. Pritom nečelil žiadnej prekážke, nemali žiadnu zodpovednosť. "Je to o výdrži, disciplíne, kondícii a hlavne o zodpovednosti. Musíte zachrániť život človeka a myslieť aj na vlastný," priblížil v krátkosti svoj prácu Martin, jeden z hasičov, ktorý organizoval celú akciu.



"Z výšok nemám strach ale rešpekt, ktorý je pri tejto práci veľmi dôležitý," opísal ďalší z organizátorov a hasič Henrich. Na záver dodal, "táto práca je fajn, keď človek vyjde bez ujmy, no prináša aj veľa smutných a zlých chvíľ."



Portál TERAZ.sk vyjadruje týmto všetkým záchranárom, hasičom a ďalším zložkám, ktoré sa starajú o naše bezpečie veľký rešpekt a uznanie.




Foto: TERAZ.sk/Jozef Poláček


Tu bude player


Foto: TERAZ.sk/Jozef Poláček