Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Centrum SK-CERT: Kyberbezpečnostnú hru aktuálne hrá cez 770 účastníkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa Kralovičovej má súťaž parametre kybernetického cvičenia, ale zároveň je koncipovaná tak, že obsahuje úlohy rôznej náročnosti.

Bratislava 15. marca (TASR) - Do slovenskej kyberbezpečnostnej hry CyberGame je po dvoch týždňoch od jej spustenia registrovaných 772 účastníkov. Aspoň jednu úlohu vyriešilo viac ako 300 mužov a 17 žien. Účasť v hre je otvorená do začiatku mája. TASR o tom v utorok informovala projektová manažérka Simona Kralovičová.

"Výhodou hry je, že účastníkom stačí vlastný počítač a voľne dostupné analytické nástroje," vysvetlil riaditeľ Národného centra kybernetickej bezpečnosti SK-CERT Rastislav Janota. Prekvapivo vysoká účasť v súťaži podľa neho signalizuje, že téma kybernetickej bezpečnosti rezonuje ešte silnejšie, ako predpokladali. "Podľa výsledkov tu vidíme ostrieľaných profesionálov, ale píšu nám aj skúsení hráči komerčných hier, ktorí prijali výzvu kyberbezpečnosti," dodal.

Podľa Kralovičovej má súťaž parametre kybernetického cvičenia, ale zároveň je koncipovaná tak, že obsahuje úlohy rôznej náročnosti. Hra sa začala 1. marca, trvá desať týždňov, pričom úlohy budú aktualizované priebežne. Odborným garantom súťaže je Národné centrum kybernetickej bezpečnosti SK-CERT a úlohy vytvoril tím jeho profesionálov.