Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Magazín

Peruánka je najstaršou rozhlasovou moderátorkou na svete, má 97 rokov

Peruánka Maruja Venegasová (97), ktorá začala uvádzať svoju rozhlasovú reláciu pre deti ešte pred druhou svetovou vojnou, je na svete vôbec najdlhšie pôsobiacou moderátorkou v rozhlase. Zapísaná je aj v Guinnessovej knihe rekordov. Na snímke z 26. novembra 2012 Maruja Venegasová listuje v albume počas interview v jej dome v Lime. Foto: TASR/AP Photo

Známa moderátorka je zapísaná aj v Guinnessovej knihe rekordov.

Lima 29. novembra (TASR) - Peruánka Maruja Venegasová (97), ktorá začala uvádzať svoju rozhlasovú reláciu pre deti ešte pred druhou svetovou vojnou, je na svete vôbec najdlhšie pôsobiacou moderátorkou v rozhlase. Zapísaná je aj v Guinnessovej knihe rekordov, informovala v stredu agentúra AP.

Mimoriadne obľúbená relácia Radio Club Infantil sa v peruánskom rozhlase prvýkrát objavila už pred 68 rokmi, pričom Venegasová ju uvádza od prvého dielu 18. decembra 1944 až dodnes.

Najväčšiu sledovanosť pútala Venegasovej relácia v 50. rokoch minulého storočia, keď mala tú česť hostiť najznámejších peruánskych spevákov a hercov.

Známa moderátorka v súčasnosti moderuje približne polhodinovú nedeľnú reláciu z domu. A robí to, ako celé roky, bez nároku na honorár, napísala AP.