Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Magazín

Skupina Elán ohlásila koncert v Košiciach

Na archívnej snímke spevák skupiny Elán Jožo Ráž vystupuje počas 13. ročníka čitateľskej ankety Slovenka roka v priestoroch historickej budovy Slovenského národného divadla (SND) 27. augusta 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Na jar 2024 skupina po piatich rokoch vydala nový singel Znova sa ma dotkni, ktorý sa ihneď po vydaní stal ďalšou elánovskou hitovkou.

Bratislava 27. mája (TASR) - Skupina Elán potvrdila koncert v košickej Steel aréne, stane sa tak 24. októbra 2025. Už skôr ohlásené tri halové koncerty v Bratislave a dva v pražskej O2 aréne kapela stihla vypredať v priebehu niekoľkých týždňov. Teraz sa kapela rozhodla ku kroku, ktorý už snáď žiadny fanúšik nedúfal, keď 24. októbra budúci rok dorazí s programom Elán 70 do košickej Steel arény. V rovnaký deň oslávi líder skupiny Jožo Ráž narodeniny. TASR o tom informoval manažment kapely.

"Košických fanúšikov a celkovo východniarov mám veľmi rád a keď som si uvedomil, že sme tam nehrali sedem rokov a zároveň je možné tam ísť v rovnaký deň, ako oslávim narodeniny, bol som k tomu veľmi nalomený. A tak vám odkazujem: Je rozhodnuté, dorazíme a veľmi sa na vás teším, oslavy s východniarmi vždy stoja za to," komentuje toto rozhodnutie Ráž.

"Zahráme program Elán 70 a pretože pre mnohých fanúšikov je problematické cestovať z Košíc do Bratislavy a ešte viac fanúšikov si vstupenky do Bratislavy ani nestihlo kúpiť, celá kapela je pripravená odohrať nezabudnuteľný koncert, skrátka oslavy pokračujú a Košice ako jediné mesto východného Slovenska môžu tento program zažiť s nami," dodáva Jano Baláž s tým, že je to naozaj výnimočné a žiadne ďalšie slovenské mesto už kapela v pláne nemá.

Skupina Elán vznikla v roku 1968. Vydala pätnásť štúdiových albumov, päť anglických albumov aj množstvo kompilácií, za ktorých predaje získala neuveriteľných 25 platinových platní. Koncert Elánu na Letnej si nenechalo ujsť 100.000 fanúšikov, v roku 2007 vypredali aj slávnu Carnegie Hall v New Yorku. Pilierom kapely sú Jožo Ráž (spev, basgitara) a Jano Baláž (spev, gitara). Jeden zo zakladateľov kapely Vašo Patejdl (klávesy, spev) zomrel minulý rok v auguste. Elán naposledy koncertoval v roku 2018, keď svoje československé halové a open air turné zakončil vo vypredanej pražskej O2 aréne.

Na jar 2024 skupina po piatich rokoch vydala nový singel Znova sa ma dotkni, ktorý sa ihneď po vydaní stal ďalšou elánovskou hitovkou.