Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Skupina IMT Smile vydáva nový album Srdce rozum Boulevard

Na snímke skupina IMT Smile. Foto: Peter Ivan

Na nové skladby sa môžu fanúšikovia tešiť aj na pripravovaných koncertoch IMT Smile.

Bratislava 13. mája (TASR) – Popredná slovenská skupina IMT Smile si 13. máj zvolila ako dátum vydania nového štúdiového albumu Srdce rozum Boulevard. Jeho vydanie avizoval už nový singel Miesto.

Veľmi sa teším z tohto albumu. A veľmi mu verím. Sú to piesne, ktoré sme tvorili od leta 2019, keď vznikla filmová Príliš osobná známosť s Nikol Štíbrovou, až do marca 2021. Okrem spomínanej piesne s Nikol sme album nahrávali v Birdland štúdiu pri Manínskej tiesňave. Nádherné miesto, absolútny kľud. Aj to bolo veľmi dôležité pre samotné nahrávanie. Ako prvú sme nahrali pieseň Navždy a postupne počas tohto obdobia sme absolvovali niekoľko nahrávacích session,“ približuje vznik albumu líder IMT Smile Ivan Tásler.

Zároveň dodáva: „Na albume Srdce rozum BLVD máme niekoľko hostí. Okrem Bena Cristovaa, ktorý spieva s nami v piesni Miesto, je na albume aj Nela Pocisková. Nela vniesla do piesne Dážď silnú emóciu. Netradične máme na albume aj song v angličtine, kde spolu s nami spieva reggae umelec pôvodom z Jamajky Winston Reedy. Pieseň Peaceful Village je o jednej nádhernej pláži a hippie dedinke, z ktorej sa po čase stalo jedno veľké stavenisko plné hotelov a kasín.



Na nové skladby sa môžu fanúšikovia tešiť aj na pripravovaných koncertoch IMT Smile. Prvé dva koncerty v Amfiteátri Banská Štiavnica v dňoch 4. a 5. júna sú už vypredané. Ďalšie termíny však budú čoskoro nasledovať. Nové skladby si možno vypočuť aj v dvoch videoklipoch (lyric video), ktoré IMT Smile pripravili ako dokonalú ochutnávku nového albumu. Týždeň po vydaní CD bude nový album vydaný aj vo vinylovej verzii.


Album vychádza nielen digitálne a na CD, ale tiež aj na red clear vinyle. Červená farba a magická atmosféra obalu LP dopĺňa celú vizuálnu stránku diela. Pre skupinu ju pripravil Peter Ivan, ktorý s kapelou spolupracuje od roku 2002,“ uzatvára Ivan Tásler.