Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

Kamelot vydala k výročiu 17.11. protivojnový klip Svatojánský dar

Roman Horký a Kamelot - Svatojánský dar (Official Video) Foto: Youtube

Výber piesne a načasovanie premiéry videa Svatojánský dar zvolila zámerne.

Bratislava 18. novembra (TASR) - Skupina Kamelot zverejnila klip, sprevádzajúci jeho tohtoročnú albumovú novinku Spasitel. Výber piesne a načasovanie premiéry videa Svatojánský dar zvolila zámerne. TASR o tom informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

Pieseň zachytáva pravdivý príbeh mladého českého židovského páru a je zasadený do kontúr obdobia druhej svetovej vojny a povojnových rokov. Kamelot ho natáčal blízko obce Věžnice u Polné na Vysočině.

"17. november 1939 priniesol viac než päťročný zákaz vysokoškolského vzdelania v našej vlasti a stal sa symbolom začiatku nacistického útlaku. Preto je naším vyšším princípom na túto časť dejín nezabudnúť. Už len z úcty k našim rodičom a prarodičom, pretože každá, aj tá najmenšia podpora vojny sa stáva zločinom," komentuje tento počin spevák a gitarista Kamelotu Roman Horký a pokračuje: "Vybrali sme tú najnenápadnejšiu skladbu, ktorá ale vo svojom skromnom aranžmáne prináša niečo hlbšie a trvalejšie – protivojnový apel. Napísal som ju na základe spomienok a rozprávania mojich prarodičov."