Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Magazín

Skupina Le Payaco predstavuje novinku Leto

Na snímke spevák skupiny Le Payaco Tomáš Sloboda (uprostred) skáče do davu divákov. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Pesničku premiérovo spieva najmladší člen kapely Jerguš Oravec.

Bratislava 11. septembra (TASR) - Skupina Le Payaco predstavuje novinku Leto, po skladbe Vtáci je druhým singlom z pripravovaného siedmeho radového albumu, ktorého vydanie pripravuje kapela už na október. Pesničku premiérovo spieva najmladší člen kapely Jerguš Oravec. TASR informoval PR manažér Branislav Kaľavský.

"Text ku skladbe Leto som napísal v zime. Na chvíľu sa mi vrátili príjemné pocity, ktoré leto prináša. Je o láske a myslím si, že sa v nej môže nájsť každý. Je o horúcich dňoch, ktoré plynú o čosi pomalšie a v ktorých si môžeš robiť, čo chceš. Ideálne so svojou láskou. V refréne som použil motív búrok z teplých dní, ktoré zmyjú všetko zlé a ostane po nich iba čistota, pokoj a svieži vzduch. Narážal som tak na dnešné medziľudské vzťahy, ktoré sú často plné špiny, nervozity, nenávisti a zaslúžili by si, aby prišla silná búrka a zmyla všetky nánosy falše a zlých emócií," hovorí autor novinky Juraj Vitéz.

Obe zverejnené skladby Vtáci a Leto naznačujú, že nový album Le Payaco Vidíme sa bude patriť medzi najzaujímavejšie nahrávky v diskografii kapely. K skladbe kapela pripravila aj videoklip. Vytvorila ho kompletne umelá inteligencia, ktorú režíroval spevák Jerguš Oravec.

Kapela hrá v zostave Tomáš Sloboda (spev, gitara, piano), Martin Stempel (spev, basgitara), Juraj Vitéz (spev, bicie, perkusie), Tomáš Tomky Vagaský (gitara) a Jerguš Oravec (spev, gitara, klávesy a syntezátory). Za predošlý album Pohybliví v nehybnom z apríla 2020 získali na Slovensku cenu novinárov ako album roka Radiohead Awards a v Čechách cenu Anděl za najlepší slovenský album.





Leto videoklip: