Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Skupina Rammstein sa v rámci turné na budúci rok vráti do Prahy

Na archívnej snímke kapela Rammstein. Foto: FB/Rammstein

Kontroverzií okolo seba Rammstein majú požehnane: provokatívne videoklipy či koketovanie s nacistickou ideológiou.

Praha 14. mája (TASR) - Kontroverzná nemecká skupina Rammstein vystúpi 15. mája 2022 na letisku Letňany v Prahe. Formácia naposledy v českom hlavnom meste odohrala dva koncerty po sebe na štadióne Eden v roku 2019, informovali vo štvrtok iDNES.cz.

Táto skupina pôvodom z bývalej Nemeckej demokratickej republiky má ako máloktorá oddanú fanúšikovskú základňu. Rammstein má dokonale prepracovaný marketing, ukážkový imidž, charizmatického speváka a navyše zvládne zložiť úderný hymnický hit, ktorý zaujme širšie publikum. Magnetom ich koncertov sú tiež veľkolepé šou za použitia pyrotechnických aj iných efektov.

Kontroverzií okolo seba Rammstein majú požehnane: provokatívne videoklipy či koketovanie s nacistickou ideológiou, píše iDNES.cz.

Skupina dosiaľ vydala sedem štúdiových albumov, pričom zatiaľ posledný vyšiel v máji 2019. A hoci kapela ešte nedávno naznačovala, že sa jej dni možno chýlia ku koncu, v rámci protipandemických obmedzení nahrala dosť materiálu na ďalšiu platňu.

Všetky informácie o chystanom koncerte sú dostupné na oficiálnej webovej stránke kapely. Cena vstupenky je od 1990 do 2990 českých korún (78-117 eur). Ich predpredaj sa začína 19. mája. Jeden záujemca si bude môcť kúpiť maximálne šesť lístkov.