Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Skupina Tata Bojs sa spojí s fanúšikmi na online koncerte

Skupina Tata Bojs. Foto: supraphon

Koncert a krst novinky Jedna nula sa bude v mnohom líšiť od klasických live streamov, ako ich poznáme.

Bratislava 28. januára (TASR) – Známa česká skupina Tata Bojs musela z dôvodu pandémie zrušiť jesenné turné, na ktorom chceli predstaviť nový album Jedna Nula. S fanúšikmi sa však spojí aspoň virtuálne prostredníctvom krstu Jedna Nula On Live. Práve tak totiž znie podtitul špeciálneho online koncertu, ktorý sa uskutoční 21. februára v Airship Online Štúdiu DOX+ a bude v mnohom výnimočný. TASR informovala PR manažérka Adriana Čahojová.

Reakcie fanúšikov na album Jedna nula nás milo prekvapili. V podstate to boli oni, kto nás priviedol k rozhodnutiu urobiť druhý živý stream v tejto divnej pandemickej dobe, keďže sa dožadovali živého prevedenia pesničiek. Koncert vnímame ako malú náplasť za presunutý marcový koncert v O2 Universum, ktorý mal zakončiť celé turné a mal byť pražským krstom albumu Jedna nula. Tak ho pokrstíme aspoň takto,“ hovorí frontman Tata Bojs Milan Cais.   

Koncert a krst novinky Jedna nula sa bude v mnohom líšiť od klasických live streamov, ako ich poznáme. Odohrá sa v réžii renomovaného režiséra Ondřeja Urbanca, ktorý s Tata Bojs v minulosti už niekoľkokrát na záznamoch živých koncertov spolupracoval. Fanúšikovia sa môžu tešiť na takmer filmový zážitok v priamom prenose, ktorému pridá na sile perfektný zvuk, svetelný design a originálna projekcia k novým piesňam. Diváci navyše dostanú počas prenosu unikátnu možnosť sledovať celé dianie na koncerte vrátane toho, čo sa obvykle deje v zákulisí.

Keď sme náš album pomenovali Jedna nula, netušili sme, že ho budeme môcť naživo predstaviť iba pomocou jednotiek a núl. Nabudúce si budeme musieť dávať na názvy viac 'bacha'. I keď sa na tento netradičný krst veľmi tešíme, rovnako sa už nevieme dočkať, až sa budeme môcť opäť na koncertoch stretávať analógovo,“ dodáva člen kapely Mardoša.