Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Skutočne výhodná kúpa repasovanej výpočtovej techniky

Ilustračné foto Foto: ifong / Shutterstock.com

Moderná výpočtová technika zmenila naše zaužívané spôsoby v komunikácii, vo vyhľadávaní informácií až po rôzny špecifický obsah. Využívame ju v plnej miere ako v pracovnom, tak aj v bežnom domácom prostredí.

Bratislava 24. mája (OTS) - Každý si z jej ponúknutých možností vyberá to svoje, no pre všetkých platí rovnako – nová výpočtová technika si vyžaduje značný kus z nášho rozpočtu. A to od prvotných investícií až po nákladnú údržbu. Aj preto sa čoraz viac obraciame za repasovanými modelmi.

Repasované notebooky majú svoju kvalitu
Stále ešte máme vo svojom nákupnom správaní zafixované, že čo je z druhej ruky, musí byť horšie ako všetky novinky na trhu. Čo však býva garantované pri repase, sú procesy kontroly a testovania. Pôvodne nejde o žiadne pokazené, ale o pravidelne obmieňané modely veľkých firiem. To zaraďuje napr. repasované notebooky pred štandardne ponúkané nové predvádzacie modely. Svojím pôvodným využitím ďalej naznačujú, že muselo ísť o 100 % spokojnosť, keď každodenne vyhovovali nárokom na komunikačnú a výpočtovú úroveň spomínaných firiem a rôznych inštitúcií.

Repasované zariadenia spĺňajú technické kritéria
Proces repasu spĺňa prísne technické kritériá, aby bol produkt zaradený do vhodnej kategórie kvality. Všetky z nich od triedy A po B (až C) musia byť funkčné, rozdiely zväčša badať len v menších vizuálnych („kozmetických“) problémoch.

Ako sme uvádzali, všetky tieto produkty, medzi ktorými možno nájsť aj pracovné repasové iPhony, prechádzajú podrobnou kontrolou. Na začiatku prebieha demontáž a testovanie vnútorných častí, konektorov a výstupov. Čistia sa, renovujú, po prípade zapisujú, ktoré chýbajú a bude ich treba zabezpečiť. V procese sa nezabúda ani na vymazanie veľmi citlivých informácií. Až tak sa môžu opätovne zostavovať, prejsť kontrolou a získať certifikát funkčného repasovaného zariadenia.