Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

Slonica v americkej zoo sa zabáva hraním na fúkaciu harmoniku

Shanti Foto: Youtube

Shanti tiež rada poklepáva po veciach, máva ušami pred predmetmi, aby vznikol zvuk a z toho istého dôvodu šúcha nohou v kríkoch.

Washington 3. mája (TASR) - Tridsaťšesťročná ázijská slonica menom Shanti, ktorá žije v Národnej zoologickej záhrade vo Washingtone, hrá na fúkaciu harmoniku a zdá sa, že ju to baví.

Zoologická záhrada zverejnila v stredu video, na ktorom vidno slonicu fúkať do harmoniky priviazanej k oploteniu jej výbehu aj keď v dohľade nie je žiaden človek. Jej ošetrovateľka Debbie Flinkmanová na videu hovorí, že Shanti je podľa nej muzikálna a jej "pesničky" sú vystupňované s maximálnym zvukom na konci. Shanti tiež rada poklepáva po veciach, máva ušami pred predmetmi, aby vznikol zvuk a z toho istého dôvodu šúcha nohou v kríkoch.

Ostatné slony nemajú o harmoniku až taký záujem.

Ošetrovateľka slonice povedala, že Shanti za hru na harmoniku neodmeňuje. Je to činnosť, ktorá sa tejto slonici páči, zabáva sa ňou, keďže v zoo nemusí zháňať potravu ani bojovať s predátormi.

Shanti darovali Spojeným štátom v roku 1976 zo Srí Lanky, pochádza zo slonieho sirotinca a jej meno znamená Mier. Je matkou 10-ročného slona menom Kandula.