Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Magazín

Slováci pozerajú hokej radšej doma, vyplýva z prieskumu

Na snímke slovenské fanúšičky v zápase Slovensko - Taliansko na hokejových majstrovstvách sveta 17. mája 2014 v hale Arena Čižovka v Minsku. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Viac než osem z desiatich slovenských fanúšikov si najradšej pozrie hokej doma. Mimo svojho domova je to takmer 15 percent Slovákov.

Bratislava 22. mája (TASR) - Hokejové prenosy so zastúpením slovenského tímu patrili k najsledovanejším programom. U divákov dosiahli hodnotenie na úrovni 8,7 bodu z celkových 10. Vyplýva to z májového kontinuálneho prieskumu GfK Media Appreciation Panel spoločnosti GfK.

Respondenti ako pozitívum napríklad vyzdvihli originálny mladý národný tím SR, pričom ich v prehraných zápasoch mrzel hlavne "nešťastný a nezaslúžený výsledok".

Viac než osem z desiatich slovenských fanúšikov si najradšej pozrie hokej doma. Mimo svojho domova je to takmer 15 percent Slovákov. "Najobľúbenejším miestom na sledovanie zápasov mimo domova je podnik a návšteva. Dvaja z piatich Slovákov si pozrú hokej najradšej sami a vyše štvrtina so svojím partnerom. Desať percent fanúšikov si vychutná prenosy so svojimi kamarátmi a známymi," priblížila Barbora Hrapková Šlosárová z GfK.

Sledovanosť hokeja sa podľa pohlavia takmer nelíši. U mužov aj žien sa hokejové prenosy tešia vysokej sledovanosti a tiež pozitívnemu hodnoteniu programu.

GfK Media Appreciation Panel je kontinuálny prieskum, ktorý prebieha na špeciálne vytvorenom paneli respondentov. Denne ide o vzorku 1000 ľudí. Jeho cieľom je meranie diváckej spätnej väzby a hodnotenie kvality jednotlivých televíznych programov, ktoré respondenti sledovali predchádzajúci deň. Televízne relácie boli hodnotené v škále od 1 do 10, kde 1 znamená najhoršie a 10 najlepšie hodnotenie.