Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Magazín

Slováci vsádzajú na kvalitné strechy s dlhou životnosťou

Veľká kancelárska budova s červenou strechou Rannila: najstaršie strecha "Ruukki" - montáž prebehla 1999. Povrchová úprava a strecha stále funkčný. Pod značkou Rannila sa strechy Ruukki predávali v deväťdesiatych rokoch Foto: RUUKKI

Strecha dotvára celkový dojem nielen samotnej stavby ale má vplyv aj na širšie okolie. Mala by preto byť v rovnováhe s okolitou architektúrou a zároveň spĺňať požiadavky obyvateľov domu.

Bratislava 3. septembra (OTS) - Pri výbere krytiny sa rozhodujeme podľa ceny, sklonu strechy, statického a konštrukčného riešenia a zároveň podľa vlastného estetického cítenia.

Kvalitná strešná krytina by sa mala vyznačovať dlhou životnosťou a farebnou stálosťou. Nemala by od nás ani „pýtať“ nejakú väčšiu údržbu a nemala by sa dať mechanicky poškodiť. Sneh, vietor, dážď by na ňu takisto nemali mať väčší vplyv. Strecha je jednou z najdôležitejších častí vášho domu. Naše strešné krytiny chránia nielen váš dom ale aj vás. Preto treba výberu tej správnej venovať veľa pozornosti.

S kvalitným materiálom je pre nás radosť pracovať
Krytina RUUKKI Classic je najpoužívanejšia a najobľúbenejšia strešná krytina. Klampiari sa zhodujú, že práve model Classic je medzi zákazníkmi najviac rozšírený práve pre svoj vzhľad a jednoduchú manipuláciu a osadenie. „Pracujeme najmä s modelom Classic už niekoľko rokov. Tú krytinu poznáme dokonale a presne vieme aké výhody poskytuje,“ hovorí klampiar Michal Maršalek.

Na kvalitu vsádza čoraz viac klientov spoločnosti RUUKKI. Slováci sa rozhodli ísť osvedčenou cestou a pri výbere strešnej krytiny sa rozhodujú pre overenú značku a kvalitný produkt.

Pre lokalitu východného Slovenska je synonymom pre strechy Ruukki spoločnosť Elko. Pre klampiarov dodáva strešné krytiny a odkvapy Ruukki. „Postaviť strechu je umenie. Vážim si akýkoľvek tvar a dizajn strechy. Ku každej pristupujeme rovnako, je jedno či ide o 20 m2 alebo 200 m2,“ hovorí Slavomír Eliáš z firmy Elko.

Dôležitým garantom kvality materiálov sú však záručné lehoty. Krytiny Ruukki s kvalitou Ruukki 50+, Ruukki 40 a Ruukki 30 vydržia v náročných podmienkach desiatky rokov. Preto Ruukki poskytuje pri svojich produktoch technické záruky až 50 rokov podľa druhu krytiny, resp. triedy kvality, v ktorej je krytina vyrobená.