Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Slovák napodobňoval pápeža Jána Pavla II., zadržali ho

Pápež Ján Pavol II. Foto: TASR/Vladimír Benko

Muž sa dopustil priestupku a hrozí mu pokuta od 154 do 929 eur.

Bratislava 11.máj (Teraz.sk) - Talianska polícia zadržala 55-ročného Slováka. Pouličný umelec si v blízkosti rímskeho Kolosea privyrábal napodobňovaním zosnulého pápeža Jána Pavla II., informuje portál aktuálně.cz.

Slovák sa dopustil priestupku zneužitia titulu a hrozí mu pokuta od 154 do 929 eur, informuje portál s odvolaním sa na agentúru AFP.

Imitátora, ktorého polícia už prepustila, vystupoval v centre talianskej metropoly dva týždne. Policajti proti nemu údajne zasiahli až po anonymnej sťažnosti.

"Problém je, že sa až príliš podobal na Karola Wojtylu. Sutana, ktorú mal na sebe mu skonfiškovali," uviedla hovorkyňa rímskej polície.

Podľa predavača suvenírov, ktorý bol očitým svedkom zadržania, Slováka odviedli dvaja policajti v civile.

"Ak by sa prezliekol za egyptského faraóna Tutanchamóna, nič by sa mu nestalo," uviedol jeden z rímskych policajtov.

Pápež Ján Pavol II. pochádzal z Poľska. Svätý Otec, vlastným menom Karol Józef Wojtyla, zomrel v roku 2005. Jeho nástupcom sa stal Nemec Joseph Ratzinger, ktorý prijal meno Benedikt XVI. Ten vo februári tohto roka nečakane abdikoval. K tomuto kroku sa odhodlal ako prvý pápež po 600 rokoch. Na pápežskom stolci ho vystriedal argentínsky kardinál Jorge Mario Bergoglio, ktorý po zvolení prijal meno František. Je prvý pápež pochádzajúci z Latinskej Ameriky.