Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Slovensko má kóšer olej

Foto: Búšlak Oil

Za studena lisované oleje od spoločnosti Búšlak Oil sa dostali do elitného klubu.

Dunajský Klátov 13. júna (OTS) - Produkty spoločnosti Búšlak Oil sú prvými slovenskými jedlými slnečnicovými olejmi, ktoré získali kóšer klasifikáciu.

Čo znamená kóšer potravina?
Židovská kuchyňa je systém pretkaný najprísnejšími pravidlami. Pochádza z biblických čias, kedy dodržiavanie prísnych hygienických pravidiel bolo kľúčom k prežitiu. Na jedálnom lístku mali priestor len potraviny, ktoré spĺňali prísne predpisy o čistote, neboli kontaminované špinavými riadmi ani inými predmetmi. Za kóšer platili len tie pokrmy, ktoré boli pripravené z dokonale zdravých surovín.
Za studena lisované oleje od spoločnosti Búšlak Oil sa dostali do elitného klubu
Foto: Búšlak Oil

Klátovský olej získal ďalší certifikát
Hlavný milánsky rabín Avraham Hazan a jeho tím viackrát navštívili závod Búšlak Oil v Dunajskom Klátove, kde vyrábajú extra panenské, za studena lisované jedlé slnečnicové oleje. S vysokým dôrazom preskúmali výrobné podmienky, výrobnú linku, ako aj samotné suroviny. Po tom, ako sa hlavný rabín uistil o najvyššej kvalite surovín a výrobných procesov, udelil všetkým výrobkom spoločnosti Búšlak Oil Kósher certifikát.
Foto: Búšlak Oil