Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Smartfón ako pracovná stanica? Ready For dokáže ešte viac

Smartfón ako pracovná stanica? Ready For dokáže ešte viac Foto: Motorola / Ready For

Pred niekoľkými rokmi bolo nepredstaviteľné, že s jedným mobilným zariadením budeme môcť okrem telefonovania surfovať po webe, odosielať e-maily, uskutočňovať videohovory alebo vytvárať videá a následne ich editovať priamo v smartfóne. Toto všetko a viac je už dnes samozrejmosťou.

Bratislava 20. júna (OTS) - Pre mnohých ľudí je smartfón dôležitou súčasťou ich života, práve vďaka možnostiam a funkciám, ktoré ponúka. A tu sa o slovo hlási nová platforma Ready For, ktorú vyvinula spoločnosť Motorola. Táto funkcia teraz všetky činnosti, ktoré vykonávate na vašom smartfóne, hravo prenáša na veľkú obrazovku. Navyše bezdrôtovo a s vlastnosťami počítača.

Kamarát s monitorom
Chcete si zjednodušiť prácu na mobile alebo zažiť obľúbenú mobilnú hru v novom rozmere? Pripojte svoj mobil pomocou Ready For k externému monitoru spolu s Bluetooth príslušenstvom ako je klávesnica alebo myš. Slová multitasking a zábava dostanú iný význam. Vďaka tomuto prepojeniu si môžete presúvať súbory medzi zariadeniami, pričom budete mať zároveň prehľad v pracovnom priestore. Ready For taktiež spraví z vášho telefónu aj diaľkový ovládač, s ktorým môžete pohodlne prezerať seriály a filmy.

Podľa Mareka Tótha zo spoločnosti Motorola: „Ready For mení spôsob, akým možno využívať smartfón, keď ho bezproblémovo pripája k iným zariadeniam, ako sú monitory či obrazovky, ktoré sa tak stávajú jeho rozšírením. Ide o ďalší príklad naplnenia záväzku spoločnosti Motorola poskytovať zmysluplné inovácie a inteligentnejšie technológie pre všetkých tam, kde to potrebujú najviac.“



Prezentácia cez mobil? Nie je problém
Žiadny notebook, žiadne káble. Na prezentáciu vám odteraz bude stačiť iba váš smartfón. Ten jednoducho pripojíte bezdrôtovo k veľkej obrazovke pomocou funkcie zrkadlenia obrazovky miracast a všetko ovládate iba s telefónom. Vďaka bezdrôtovému pripojeniu môžete počas prezentácie sedieť kdekoľvek v miestnosti a stále používať telefón na odosielanie textových správ priateľom alebo telefonovanie.

Ako v jednej miestnosti
Ready For spraví zážitok aj z vašich videohovorov. Prepnutím na veľkú obrazovku nadobudnete pocit, že ste v rovnakej miestnosti s človekom, ktorý sa nachádza na opačnej strane obrazovky. Vďaka špičkovým kamerám v telefónoch Motorola môžete s Ready For PC svoj smartfón premeniť na Full HD webkameru, ktorá je omnoho kvalitnejšia ako klasické webkamery. S ultra širokouhlým objektívom sa do záberu pomestí viac ľudí a funkcia pokročilého sledovania objektu vás udrží v zábere aj počas pohybu.



Jednoduchšia úprava fotografií a videí z mobilu
V prípade, že si zvyknete upravovať fotografie a videá priamo v telefóne, funkciu Ready For určite oceníte. Po jej bezdrôtovom aktivovaní môžete po pripojení k monitoru vášho počítača začať využívať Ready For PC. Tým sa navyše vyhnete viacstupňovému procesu zdieľania a môžete zobrazovať a zdieľať svoj obsah v počítači aby bol proces úprav jednoduchší ako kedykoľvek predtým. Tým, že máte prístup k aplikáciám v telefóne aj k súborom v počítači na tej istej obrazovke, sú upozornenia z telefónu ľahko prístupné bez potreby prepínania medzi zariadeniami.



Funkcia platformy Ready For v smartfónoch Motorola spolu s aplikáciou Ready For PC, je premyslenou inováciou, ktorá opäť mení spôsob, akým pracujeme s telefónom. Trend veľkých telefónov postupne ustupuje a znovu na trh prichádzajú menšie a tenšie zariadenia, kde bude Ready For mimoriadne užitočný, ak budete chcieť zo svojho mobilu vyťažiť maximum. O tom, ako vám Ready For môže uľahčiť každodenné činnosti s mobilom, sa môžete presvedčiť v tomto videu: