Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Speváčka a skladateľka Timea vydáva EP s názvom Short Story Long

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Zaujímavosťou EP je okrem pestrosti žánrov i samotný príbeh vzniku EP v bratislavskom štúdiu Pulp pod záštitou Jakuba Hríbika.

Bratislava 24. mája (TASR) - Speváčka a skladateľka Timea vydáva svoje druhé štúdiové EP s názvom Short Story Long. Predstaví ho naživo spolu s kapelou v piatok 26. mája v bratislavskej Novej Cvernovke. TASR o tom informovala PR manažérka Kristína Polerecká.

Názov EP Short Story Long je vtipnou slovnou hračkou. V preklade "krátky príbeh v dlhom podaní" prináša v piatich skladbách prelínanie neosoulu s indie popom, groove, charakteristický hlas a jedinečný "storytelling", ovplyvnený aj jej životom v Austrálii či Berlíne.

Zaujímavosťou EP je okrem pestrosti žánrov i samotný príbeh vzniku EP v bratislavskom štúdiu Pulp pod záštitou Jakuba Hríbika. "Tento projekt pre mňa zhŕňa témy, ktoré boli pre mňa aktuálne oveľa dlhšie, ako by som chcela, niektoré stále sú. Celé EP je pre mňa veľmi úprimnou výpoveďou nielen voči poslucháčom, ale aj voči sebe samej. Snažila som sa byť odvážna, nielen textovo, ale aj hudobne," hovorí speváčka.

Na autorskom projekte spolupracovala s poprednými hudobníkmi nielen zo Slovenska, ale napríklad aj z amerického San Francisca. Spolupodieľal sa na ňom Mattia Müller (bicie), Michal Šelep (basgitara), Peter Kunzo (klávesy), Lukáš Hlaváč (gitara), Tomáš Hríbik (bicie) a Joey Du Bois (trúbka).

"Celý proces písania a nahrávania bol pre mňa lekciou o slobodnom a úprimnom tvorení. Verím, že to budú cítiť aj ľudia na druhej strane a že sa s tým niekto stotožní," dodáva speváčka a skladateľka.

Timea je na scéne od roku 2020, vystúpila na viacerých festivaloch doma aj v zahraničí, toto leto ju čakajú aj koncerty na festivaloch Colours of Ostrava alebo Grape.