Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Spevák skupiny Megadeth oznámil, že má rakovinu hrdla

Na archívnej snímke z 24. júla 1997 skupina Megadeth. Zľava dole Marty Friedman, Dave Mustaine, David Ellefson, hore Nick Menza. Foto: TASR/AP

Zakladateľ tejto formácie, ktorá je na scéne od roku 1984, je však ohľadom svojho liečebného plánu optimistický.

Los Angeles 18. júna (TASR) - Spevákovi americkej heavymetalovej skupiny Megadeth Daveovi Mustaineovi diagnostikovali rakovinu hrdla. Zakladateľ tejto formácie, ktorá je na scéne od roku 1984, je však ohľadom svojho liečebného plánu optimistický, informovala v utorok stanica Sky News.

Mustaine (57), ktorý je zároveň i gitaristom, na oficiálnej webovej stránke skupiny oznámil, že "úzko spolupracuje s lekármi a šance na uzdravenie sú podľa nich 90-percentné", pričom "liečba sa už začala".

Megadeth zrušili väčšinu predstavení naplánovaných na tento rok za účelom umožniť Mustaineovi sústrediť sa na svoje zdravie. Frontman však vyhlásil, že pripravovaný projekt Megacruise - pobyt na výletnej lodi s vystúpeniami rozličných trashmetalových skupín - sa v októbri uskutoční a Megadeth bude "v určitej podobe jeho súčasťou".

Mustaine zároveň odkázal, že skupina "bude opäť na ceste tak skoro, ako sa len dá". Spevák oznámil, že spolu s ďalšími spoluhráčmi - Davidom Ellefsonom, Kikom Loureirom a Dirkom Verbeurenom - pracuje na pokračovaní posledného štúdiového albumu Dystopia z roku 2016, ktorý kritici prijali s nadšením a ktorý získal cenu Grammy, vôbec prvú pre Megadeth.