Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Spielbergov film Fabelmanovci príde do slovenských kín 8. decembra

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Príbeh je postavený na režisérových spomienkach na detstvo a dospievanie, keď sa napriek niekoľkým traumatickým rodinným zážitkom začal formovať jeho záujem o magické pohyblivé obrázky.

Bratislava 15. novembra (TASR) – Fabelmanovci je názov nového filmu fenomenálneho režiséra Stevena Spielberga. Podľa majstra pohyblivých obrázkov ide o "najosobnejší film, aký kedy nakrútil". Týmito slovami uviedol Spielberg svetovú premiéru na filmovom festivale v Toronte, kde Fabelmanovci napokon získali divácku cenu.

"Podľa výsledkov z minulých ročníkov tento úspech naznačuje, že Fabelmanovci rozhodne neobídu naprázdno ani pri udeľovaní Oscarov a zamiešajú karty minimálne v kategóriách najlepší film, najlepšia réžia a najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe," avizuje Spielbergovu novinku distribučná spoločnosť Forum Film, ktorá ju uvedie do kín 8. decembra.

Príbeh je postavený na režisérových spomienkach na detstvo a dospievanie, keď sa napriek niekoľkým traumatickým rodinným zážitkom začal formovať jeho záujem o magické pohyblivé obrázky. Práve kamera Spielbergovi ukázala novú perspektívu pohľadu na svet a pomohla mu nájsť pravdu o svete okolo neho.

"Fabelmanovci sú nádhernou poctou kinematografii, ktorá sa pre Stevena Spielberga stala nielen prácou, ale hlavne celoživotným poslaním a splneným detským snom," dodáva distribučná spoločnosť. V hlavnej úlohe nádejného filmára sa predstaví Gabriel LaBelle, jeho mamu, klavírnu virtuózku hrá Michelle Williams, otca Paul Dano a uja Seth Rogen. Malú, ale v rámci životného príbehu kľúčovú postavu legendárneho režiséra Johna Forda si zahral ďalší kultový filmár David Lynch.





Trailer: