Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Spisovateľka A. Kittel Gürtlerová uviedla do života dve nové knihy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Spomienky na budúcnosť sú podľa nej zbierkou básní. Je to zamýšľanie sa nad životom, láskou, starosťami, radosťami, dodala.

Bojnice 18. júla (TASR) - Spisovateľka Anna Kittel Gürtlerová uviedla do života v týchto dňoch svoje dve nové knihy. Zbierka básni Spomienky na budúcnosť a predpovede minulosti a zbierka Kútovské a iné poviedky sú v poradí desiatou a jedenástou publikáciou rodenej Bratislavčanky, žijúcej v Handlovej, ktorá sa okrem písania venuje i maľovaniu, spevu, herectvu či pedagogickej činnosti.

Svoje nové knihy umelkyňa tvorila ešte počas minulého roka rovnako poznačeného pandémiou nového koronavírusu, ktorý bol pre ňu ako pre umelca podľa jej slov dvojnásobne horší a ubíjajúci. "Výsledkom však sú dve nové knihy, spravili sme i dve výtvarné výstavy, skompletizovala som svoje dávne práce ešte zo strednej školy a zistila som, že som popri tom písala aj poviedky, tak som to dala dokopy do celkom nového diela," priblížila.

V poradí desiata knižka je poviedková. "Spomínala som v nej na moje zážitky zo zámku v Bojniciach, ktoré som prakticky ešte nespísala. Nebol na to čas. Je tak zámocká, je tam aj veľa obrázkov zo zámku, takých autentických," ozrejmila spisovateľka.

Spomienky na budúcnosť sú podľa nej zbierkou básní. "Je to zamýšľanie sa nad životom, láskou, starosťami, radosťami," dodala.

"Osobne si myslím, že je Anička zázrak prírody. Veľmi ju obdivujem, pretože dokázať to, čo ona dokázala, aj starať sa o rodinu, pracovať a ešte aj vydať 11. knihu, je neskutočné. Je to dar od Pána Boha," skonštatovala Kvetoslava Boráková, jedna z krstných rodičov.