Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Spoľahlivé auto

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavol Ďurčo

V dnešnej uponáhľanej a modernej dobe si náš každodenný život bez auta nevie predstaviť asi väčšina z nás.

Bratislava 11. februára (OTS) - Ak práve nebývate v centre mesta, kde máte všetky obchody po ruke a nepracujete len pár metrov od domu, auto určite máte, alebo nad jeho kúpou vážne uvažujete. Jeho vlastníctvo Vám prinesie určite veľa výhod, no využívať by ste ho mali rozumne. Pokojne tak občas prejdite pár metrov aj pešo. Vždy predsa nepotrebujete štartovať motor. Majte na mysli, že naša lenivosť ovplyvňuje nielen naše zdravie, ale aj to našich detí.

Auto je teda dobré využívať napríklad na dlhšie trasy, či prevoz ťažších nákladov, ako je napríklad nový nábytok. Nie každý ho však nutne potrebuje. Netreba však zabúdať, že auto nie je lacná záležitosť. Nepotrebujete väčšiu hotovosť len na jeho kúpu, ale aj na jeho prevádzku a údržbu, a benzín, či nafta nie je jedinou položkou v rozpočte.

Ak potrebujete auto na dochádzanie za prácou, beriete aj tieto náklady ako nevyhnutné. Nič iné Vám totiž nezostáva. Musíte sa však rozhodnúť, či dáte prednosť novému, alebo staršiemu autu. Neraz nám s rozhodnutím pomôže práve náš rozpočet. Na nové auto nemá každý, a tak siahame po tých ojazdených. Ich cena je výrazne nižšia, no musíte sa pripraviť aj na vyššiu spotrebu a veľmi pravdepodobné sú aj možné poruchy. Tu zaváži aj cena náhradných dielov na Vašu Škodu, preto určite porovnajte ceny v obchodoch s internetom, kliknite na www.najlacnejsiediely.sk.

Staršie autá dokáže aspoň z časti opraviť aj šikovný majiteľ, no netreba zabúdať na pracovný odev. S mastnou škvrnou na košeli Vás manželka určite nepochváli.

Cesty sú teda plné áut, a tak sme si zvykli aj na isté obmedzenia. Stretávame sa aj s vážením vozidiel. Polícia tak vďaka presným váham môže hmotnosť kontrolovať aj priamo v premávke.