Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Športové vyžitie na Orave v modernom rezorte Hotela ALTIS

Foto: Hotel ALTIS

V letných mesiacoch využívajú stredisko aj vrcholoví športovci v rámci prípravy na súťažnú sezónu.

Orava 29. októbra (OTS) - Priamo v srdci pôvabného prostredia Oravy, v bezprostrednom susedstve najväčšej slovenskej priehrady, sa nachádza moderný rezort Hotel ALTIS****. Novo vybudovaný dovolenkový komplex poskytuje svojim klientom nielen ubytovacie a stravovacie služby na vysokej úrovni, ale aj široké portfólio, športovo-oddychových aktivít, večierkov firemných hier a kongresových služieb. „Pobyt v našom rezorte je čarokrásny v akomkoľvek ročnom období, na jeseň to tu hýri všetkými farbami od žltých cez oranžové, červené až hnedé, v zime to tu je ako v zasneženej rozprávke. Na jar a v lete je možnosť vyskúšať vodné športy na Oravskej priehrade,“ hovorí Silvia Demčáková, prevádzková manažérka hotela. Z hľadiska športového využitia na Oravskej priehrade nie sú navyše žiadne obmedzenia. „Je tu možnosť jazdy na motorových člnoch, skútroch, plachetniciach, vyskúšať widsurfing, či absolvovať prehliadku okolia na výletnej lodi,“ dopĺňa Demčáková.

V oravskom rezorte Hotela ALTIS**** môžu klienti využiť aj jedinečnú športovú zónu - ľadovú plochu s celoročnou prevádzkou, hokejový trenažér, krytú telocvičňu, multifunkčné ihrisko s umelým trávnikom a nočným osvetlením či posilňovňu. Tí odvážnejší majú možnosť overiť si svoje strelecké zručnosti pod dohľadom profesionálneho inštruktora na krytej strelnici priamo v areáli hotela. Ten kto hľadá výzvu a možnosť ako prekonať sám seba určite ocení aj lanovú dráhu v dvoch výškových úrovniach. „V letných mesiacoch využívajú naše stredisko aj vrcholoví športovci, ak budete mať šťastie, môžete u nás stretnúť aj hokejovú reprezentáciu,“ dodáva Silvia Demčáková.


Oddychové a relaxačné centrum hotela spĺňa požiadavky i tých najnáročnejších klientov. K dispozícii je bazén s proti prúdom a uvoľnenie klienti nájdu aj v saunovom svete, kde je na výber fínska, parná a infra sauna. Medzi jednotlivými fázami saunovania si klienti môžu oddýchnuť v odpočinkovej miestnosti. Načerpajú tu pozitívnu energiu a získajú prirodzenú rovnováhu. Zárukou uvoľnenia sú relaxačné, ale i športové masáže v sprievode relaxačnej hudby a aromaterapie.

Gurmáni, či ľudia, ktorí radi experimentujú v kuchyni, majú možnosť vyskúšať si školu varenia s mediálne známym šéfkuchárom Jurajom Hruškom.

Executive Chef Hotela ALTIS**** Juraj Hruška je držiteľom viacerých certifikátov a ocenení z medzinárodných gastronomických súťaží. Je jedným z prvých členov a zakladateľov Gourmet klubu. Špecializuje sa na francúzsku kuchyňu, Fusion New Wave, Finger foods, Tapas, life varenie, semináre, prezentácie a televízne programy. „Nadchla ma myšlienka gastronómie v športovom rezorte, nakoľko k športu mám veľmi blízko. Zároveň mám aj možnosť využiť lokálne suroviny, s ktorými môžem pracovať. Chcem dokázať, že nielen v Bratislave, ale aj na Orave sa dá variť gastronómia na vysokej úrovni, ktorá má úspech u klientov,“ hovorí Executive Chef hotela Juraj Hruška.

Aktivity v okolí
V blízkom okolí hotelového rezortu sa nachádza množstvo atraktívnych príležitostí na oddych či aktívny relax podľa aktuálneho ročného obdobia. Na sútoku Bielej a Čiernej Oravy sa nachádza Oravská priehrada ponúkajúca návštevníkom všetky druhy aktívneho oddychu. V lete je vyhľadávanejšia južná a západná časť priehrady. Na jej brehoch je viacero oblastí s možnosťami kúpania, jachtingu, vodného bicyklovania, člnkovania, surfingu, motorových vodných športov či pokojný lov rýb. V zimných mesiacoch okolie rezortu poskytuje široké možnosti pre nadšencov zimných športov, napr. neďaleké lyžiarske stredisko Kubínska hoľa (40 km) . Jedna z najkrajších a najdostupnejších vysokohorských oblastí v Európe, Západné Tatry - Roháče je vzdialená od rezortu len polhodinu jazdy autom. Zaujímavým výletom pre nadšencov umenia a histórie je návšteva neďalekého Oravského Podzámku (27 km), slovenského orloja v Starej Bystrici (54 km), Múzea oravskej dediny Zuberec (29 km), Slanického ostrova umenia (2 km), či Oravskej lesnej železnice (32 km).

Krátka história hotela
Športovo-dovolenkový rezort Hotela ALTIS**** budovali jeho majitelia postupne. V prvej fáze vybudovali kongresovú časť, následne sa zamerali na vytvorenie športovo-oddychovej zóny a zväčšili kapacitu ubytovania. Silnou stránkou rezortu je športová zóna, ktorá je jedinečná komplexnosťou ponúkaných služieb a množstvom ponúkaných atrakcií.

Viac informácií nájdete tu.