Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Športom k zdraviu

Foto: TASR/Pavel Neubauer

Máte doma športového nadšenca? Ak áno, je to dobre. Robí niečo pre svoje zdravie a vybíja nadbytočnú energiu.

Bratislava 21. marca (TERAZ.sk-OTS) - Pohyb je dôležitý pre naše zdravie a psychickú pohodu, mali by sme sa mu preto venovať všetci. Nie každý má však dostatok času, alebo jednoducho mu chýba chuť obuť si tenisky a vyraziť na ihrisko, či bežeckú dráhu.

Väčšina druhov športov však stojí nemalé peniaze, a nie každý si môže dovoliť pravidelnú návštevu fitnescentra. Ak sú peniaze tým dôvodom prečo sa vyhýbate pohybu, môžete sa jednoducho vybrať do prírody, tá je zadarmo. Aj obyčajná prechádzka po lese či parku prospeje každému. Čerství vzduch je zadarmo, len ho treba nájsť.

Ak doma máte malých alebo veľkých aktívnych športovcov, iste viete, že zadarmo to nie je. Najmä športové kluby ťahajú naše peniaze. Avšak tým to nekončí. Každý potrebuje obuv, dres, či iné pomôcky ktoré taktiež nie sú lacne. Ak ste sa však už zmierili s týmito výdavkami iste Vás teší nadšenie športovca z pohybu. Vidíte, že peniaze sú investované dobre.

Istú výhodu však ponúka tento koníček najmä pri voľbe darčeka, veď presne viete čo poteší.
Futbalový dres obľúbeného týmu nadchne každého. Ako darček však môže poslúžiť aj povinná výzbroj športovca. Deti predsa neustále rastú a preto potrebujú stále nové veci. Pri športe a najmä tom kontaktnom sa veľmi často stáva, že sa v zápale hry niečo roztrhne, preto je dobré mať v rezerve nejaké to tričko.

Pri tréningu najmä v chladnejšom počasí je potrebná kvalitná mikina. Tá udrží v teple celý trup a tak sa športovec môže pokojne zdržiavať vonku aj dlhšie.

Pre tých starších vyznávačov aktívneho pohybu sú určené značkové športové hodinky Suunto, ktoré ukážu presný čas aj intenzitu a dĺžku tréningu. A ak aj pri športe nosí Váš manžel či priateľ telefón stále pri sebe, kúpte mu kryt na mobil.

Tak mu spravíte najväčšiu radosť a pri Vašom sviatku Vám konečne kúpi vysnívané náušnice.