Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Magazín

Sprievodca vianočnými nákupmi: Ako na Vianoce neminúť stovky eur

Foto: Shutterstock

S prvými mrazmi, snehovými vločkami a sladkosťami v topánkach prichádzajú aj menej žiaduce vianočné zhony a obavy z toho, čo tento rok zabaliť pod stromček mame, bratovi, partnerke či starým rodičom.

Bratislava 20. decembra (OTS) - Navyše, treba urobiť potravinové zásoby, napiecť, navariť a odpíliť dokonale symetrický stromček...

Verte či nie, toto obdobie sa však dá zvládnuť aj bez toho, aby vám narobilo prievan v peňaženke. To že máte aktuálne obmedzený rozpočet, nemusí hneď znamenať, že si musíte brať predraženú pôžičku, len aby ste dosiahli luxusného ducha Vianoc. Dá sa to aj inak, jednoduchšie. Prinášame vám niekoľko tipov, ako to celé zvládnuť.

Nákupná turistika
Väčšina Slovákov rada spája príjemné s užitočným a z vianočných nákupov sa tak stáva výlet pre celú rodinu. Nákupná turistika sa u nás doma teší obľube najmä preto, že vieme v susedných krajinách nakúpiť lacnejší tovar ako doma.

Svoje prvenstvo si obhajujú poľskí obchodníci, ktorí ponúkajú nielen lacné potraviny, ale aj obuv, odev a elektroniku. Lacnejšie je dokonca aj Maďarsko, najmä ak plánujete vašej rodine vynoviť obsah šatníka.

Kreatívne darčeky

Smejete sa z ponožiek, ktoré sú nestarnúcim evergreenom medzi vianočnými darmi? Skúste ich uštrikovať. Viete kresliť? Namaľujte obraz. Materiál na váš darček v obchodoch zoženiete za pár eur. Čas a energiu, ktorú do jeho výroby vložíte však budú mať nevyčísliteľnú hodnotu.

Síce sa hovorí, že Vianoce sú sviatkami hojnosti, ale aj tu platí, že menej je niekedy viac. Nekupujte každý rok nové vianočné ozdoby a dekorácie, ale použite tie z minulého roka. Napečte len toľko, koľko viete, že zvládnete zjesť. Vyhraďte si chvíľu času, prelistujte si aktuálne akciové letáky a nákupy riešte s rozumom. Zaobstarajte si jedlo tak, aby sa vám zmestilo do chladničky, nezháňajte stovky darčekov, ale darujte len jeden a poriadny a uvidíte, že ak sa budete držať týchto rád, Vianoce vás nezabolia!