Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

ST. NICOLAUS: Srdcom v tradícii a oboma nohami pevne na zemi

Foto: St. Nicolaus

Roku 1867 založil Armin Stark v Liptovskom Mikuláši liehovar s cieľom vyrábať špičkové liehoviny.

Bratislava 30. septembra (TERAZ.sk) - Na prelome storočia bol jeho závod už veľkým a moderným liehovarníckym podnikom. Aj po takmer stopäťdesiatich rokoch je podnik ST. NICOLAUS lídrom slovenského liehovarníctva. Sortiment podniku zahŕňa množstvo značiek destilátov a liehovín určených pre väčšinového spotrebiteľa i náročných milovníkov akostných destilátov. Výrobky vznikajú výhradne vo vlastných prevádzkach, takže spoločnosť ST. NICOLAUS má priamy dohľad nad jednotlivými výrobnými fázami.

Od výroby jemného obilného liehu, základnej zložky likérov a liehovín, ktorá sa produkuje v moderných viacstupňových destilačných zariadeniach predstavujúcich svetovú špičku, po existenciu vlastnej pálenice, kde sa v klasických medených kotlíkových prístrojoch rodia akostné ovocné pálenky radu Zbojnícka s takmer výhradným podielom ručnej práce - v ST. NICOLAUS nič nenechávajú na náhodu.

Aj preto Nicolaus Extra Jemná Vodka znesie porovnanie s obdobnými svetovými produktmi, čoho dôkazom sú medaily z World Spirits Award, Internationaler Spirituosen Wettbewerb a International Spirits Challenge. A Fernet Armin Stark stále stúpa na rebríčku obľúbenosti, nehovoriac o tradičnom bylinnom likéri Demänovka, ktorý má svojich ctiteľov naprieč generáciami.

Prémiový rad pravých destilátov Zbojnícka (hruškovica, slivovica a višňovica) vzniká vo firemnej pálenici v limitovaných sériách, pričom každá fľaša sa ručne naplní, dotvorí originálnymi etiketami a na cestu k spotrebiteľovi vybaví rodným listom s dátumom výroby a unikátnym poradovým číslom.



V Liptovskom Mikuláši si vážia vlastnú históriu a kontinuitu kvality, akou sa na Slovensku nemôže pochváliť žiadny výrobca, no s dôverou a sebaistotou hľadia i do budúcnosti, pretože odhodlanie robiť veci čo najlepšie je cnosť, ktorá nikdy nevyjde z módy.