Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Starajme sa o svoju pleť, raz sa nám určite za to poďakuje

Foto: Irina Bg / Shutterstock.com

Pleť naša každodenná...Koľko času jej venujeme a stále nie sme s ňou spokojné. Jednu trápi suchá pleť, inú zasa príliš mastná a ďalšia vzdychá nad zmiešanou pleťou.

Bratislava 26. júna (OTS) - Možno si niekto povie, kto vám, ženám, rozumie? Podstatné je, že my si rozumieme a robíme všetko pre to, aby sme boli dokonalé, úžasné a perfektné vždy a všade.

Čistiť, čistiť a ešte raz čistiť
Čistenie pleti môžeme prirovnať k upratovaniu domu či bytu. Starostlivo dbáme o čistotu svojho príbytku, dôkladne upratujeme v pravidelných intervaloch a niekedy nás dokáže vyrušiť aj malá smietka na podlahe či usadený prach na nábytku.
Podobne je to aj s našou pleťou. Raz sme s ňou spokojné a hrdé na ňu, no sú aj také dni, keď sa nám vytvorí na pleti vyrážka a hneď sa jej chceme zbaviť čo najskôr. Aby sme možno predišli nečistote pleti, dôležité je venovať sa jej pravidelne každý deň. Záleží aj od toho, aký typ pleti máme. V každom prípade je však tonizácia pleti veľmi potrebná.

K starostlivosti o pleť patrí aj správny mejkap
Máme ho všetky na poličke v kúpeľni, možno ho niektoré ženy nosia aj v kabelke pre každý prípad. Dokonca by sme ho našli aj v zásuvke v práci u svojej kolegyne. Tak alebo onak, siahame po mejkape každý deň, niekedy možno aj viackrát do dňa. Vďaka nemu sa totiž cítime lepšie, sebavedomejšie a príťažlivejšie.

Make-up je dôležitou súčasťou našej starostlivosti o pleť. Podstatné je vybrať ten, ktorý našej pleti pomôže, osvieži ju a má pre ňu priaznivé účinky. Správny výber mejkapu nie je žiadna veda, ak vieme ako na to.

Dobrá rada nad zlato
V dnešnej modernej dobe, keď nemáme núdzu o informácie z akejkoľvek oblasti života, je každá dobre mienená rada veľmi vzácna. Aj v tomto prípade však treba selektovať a s rozumom pristupovať k všetkým tipom, návodom či radám. Platí to aj v prípade, keď vyberáme mejkap pre svoju pleť.
Ak sa nechceme strácať v množstve toľkých tipov, pretože všetky nemusia vyhovovať konkrétne našej pleti, vyskúšajme TIP: Ako vybrať najlepšie make-up. Niekedy menej je viac.