Rachana Rimelová (vľavo) a Dhuha Jasimová nakladajú do misiek šošovicovú polievku Adas z afrického štátu Eritrea 29. marca 2016 v New Yorku.Foto: TASR/AP
Všetkých sedem zamestnancov spoločnosti Eat Offbeat sú utečenci alebo žiadatelia o azyl. Varia jedlá zo svojej domoviny, napríklad iracké či nepálske.
New York 3. apríla (TASR) - Spoločnosť prevádzkujúca donášku jedál ponúka Newyorčanom možnosť ochutnať niektoré jedlá, ktoré pre nich uvaria nečakaní šéfkuchári. Všetkých sedem zamestnancov spoločnosti Eat Offbeat sú utečenci alebo žiadatelia o azyl. Varia jedlá zo svojej domoviny, napríklad iracké či nepálske, napísala tlačová agentúra AP.
Rachana Rimelová (vľavo) sa rozpráva so šéfkuchárom Juanom Suarezom de Lezom počas varenia 29. marca 2016 v New Yorku. Foto: TASR/APAni jeden z nich nemal profesionálne kuchárske skúsenosti, kým nezačal pracovať pre uvedený start-up, ktorý vznikol v novembri.
Spoločnosť sa rozhodla najať utečencov a naučiť ich kulinárskemu umeniu, a to čiastočne z altruistických príčin a čiastočne v rámci podnikateľskej stratégie. V New Yorku, kde je možné dostať veľa dobrého etnického jedla, je to spôsob, ako môže nová kuchyňa vyniknúť a upozorniť na seba.