Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Strauss-Kahn zažaloval tvorcov filmu za nactiutŕhanie

Dominique Strauss-Kahn Foto: TASR/AP

Film amerického režiséra Abela Ferraru o mužovi závislom na sexe, ktorý sa pokúsil znásilniť hotelovú služobnú, však tvorcovia označujú za fikciu a vylučujú akúkoľvek právnu zodpovednosť.

Paríž 19. mája (TASR) - Bývalý generálny riaditeľ Medzinárodného menového fondu (MMF) Dominique Strauss-Kahn zažaloval tvorcov filmu Welcome to New York, ktorý spracováva jeho sexuálnu aféru z roku 2011. Snímka s Gérardom Depardieuom v hlavnej úlohe mala premiéru popri tohtoročnom filmovom festivale vo francúzskom Cannes, napísal dnes denník The Guardian.

Film amerického režiséra Abela Ferraru o mužovi závislom na sexe, ktorý sa pokúsil znásilniť hotelovú služobnú, však tvorcovia označujú za fikciu a vylučujú akúkoľvek právnu zodpovednosť. Podľa právnikov bývalého šéfa MMF je film nactiutŕhačský a svojím námetom sa podobá obvineniam vzneseným voči ich klientovi. Ten zo svojej vysokej funkcie v dôsledku kauzy odstúpil.

Strauss-Kahn sa mal 14. mája 2011 v newyorskom hoteli Sofitel dopustiť sexuálneho útoku na tamojšiu zamestnankyňu. Po tom, ako ho súd zbavil trestného obvinenia, Strauss-Kahn tento prípad ukončil mimosúdnym vyrovnaním. "Stalo sa to pred troma rokmi a môj klient bol zbavený obvinenia. Je znechutený narážkami, ktoré sú v danom filme," uviedol jeho právnik Jean Veil.

Podľa amerického magazínu Variety je snímka "zaručeným spúšťačom škandálu vo Francúzsku", pričom Depardieuov "odvážny herecký výkon je jej nesporne hlavným predajným atribútom", na čom sa zhoduje väčšina kritikov. Novinári, ktorí sa zúčastnili na premiére filmu, dostali ako darček vrecko s Viagrou a prezervatívmi.