Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Streetwear móda na každý deň: 5 nápadov pre mužský outfit

Ilustračné foto Foto: vlastné / Cropp.com

Streetwear móda je tu s nami už desiatky rokov a stále naberá na popularite. Najmä muži čoraz viac siahajú po tomto uvoľnenom a neformálnom štýle, ktorý je zárukou pohodlia. Ak patríte medzi milovníkov streetwe-aru a dochádzajú vám nápady na outfity, máme pre vás niekoľko skvelých tipov.

Bratislava 9. mája (OTS) - To, čo kedysi začalo ako subkultúra, sa dnes javí ako jeden z najobľúbenejších fashion štýlov. Presne tak, streetwear móda sa formovala na začiatku 80. rokov medzi kalifornskými skateboardistami či surfistami. Tí chceli pohodlné a neformálne oblečenie, ktoré by bolo ideálne pre ich záľuby. Zároveň však chceli vyjadriť svoju nezávislosť a nadhľad, preto sa typickými kúskami stali veľké tričká a mikiny, logá, nápisy, šiltovky a voľné nohavice.

Ako nosiť streetwear módu?
Každý módny štýl má svoje pravidlá, rovnako to je aj pri pouličnej, teda streetwear móde. V prvom rade stavte na pohodlie. To by ste mali nielen cítiť počas nosenia, ale doslova by malo sršať z jednotlivých kúskov. Ďalším pravidlom je prispôsobenie sa veku. Aj keď po streetwear outfitoch siahajú skôr mladšie ročníky, ani dospelí muži sa jej nemusia vyhýbať. Stačí, ak si vyberiete menej nápadné farby, menšie vzory a logá.

Zdroj foto: vlastné / Cropp.com

Pri nesprávnom zladení jednotlivých kúskov sa ľahko môže stať, že budete vyzerať, akoby ste si omylom na seba dali oblečenie zo skrine svojho staršieho brata či otca. Aby ste sa tomu vyhli, stačí vám držať sa jedno-duchého pravidla. Ak si dáte voľné rozšírené nohavice s viacerými vačkami, tričko či bunda by mali mierne obťahovať siluetu. Naopak, ak máte oversize mikinu alebo tričko, oblečte si nohavice, ktoré vám vytvoria siluetu.

5 nápadov na trendy outfit
Pokiaľ milujete neformálny štýl ale výstrednosť vám nie je príliš po chuti, oblečte sa tón v tóne. Aktuálne je to veľmi populárne a trendy, zvlášť v prípade zemitých a prírodných farieb. Vyskladajte si svoj outfit z béžových cargo nohavíc, bieleho pánskeho trička a na vrch si vezmite vestu vo farbe nohavíc, na ktorej by nemali chýbať vrecká. Aby ste to celé perfektne prepojili, nezabudnite na bucket klobúk v čiernej farbe.

K letu pasujú farby, preto sa ich nebojte vložiť aj do svojho oblečenia. Hrajte sa s rôznymi kombináciami a nemajte strach aj z miernej extravagancie. Vyskúšajte outfit, ktorého základom bude žltá mikina. V prípade, že sa chystáte do kina či do školy, si k nej oblečte džínsové cargo nohavice. Ak chcete menej for-málny outfit, siahnite po jogger teplákoch. Na nohy si dajte masívne tenisky a nezabudnite na praktický ba-toh.

Čierna a biela nikdy nevyjdú z módy, o čom svedčia aj aktuálne trendy. Siahnite po tričku, ktorého jedna po-lovica je biela, druhá zas čierna. Či už to bude horizontálne alebo vertikálne necháme na vás. Ako nohavice zvoľte šedé joggery a tenisky tiež zlaďte do čierno-biela. K tomuto urban outfitu vám nesmie chýbať ľadvin-ka, ako inak v bielo-čiernej farebnej kombinácii.

Zdroj foto: vlastné / Cropp.com

Na bežné nosenie počas chladnejších dní si oblečte voľné tmavomodré alebo čierne nohavice, k nim zvoľte farebné tričko s celoplošnou potlačou. Na vrch si prehoďte rifľovú bundu s rôznymi farebnými nášivkami, ktorá dodá celému outfitu iskru. S doplnkami to nepreháňajte, postačia vám masívne tenisky a čierna ľadvin-ka.

Na leto budete mať ideálny outfit vyskladaný z béžových cargo kraťasov, obyčajného bieleho tielka a farebnej košele. Zvoľte takú, na ktorej sú motívy listov, kvetov či paliem a nechajte si ju rozopnutú. Módne kúsky nájdete napríklad v eshope alebo kamennej predajni Cropp. Na nohy nasaďte žabky, na hlavu bucket klobúk a môžete vyraziť do mesta aj na pláž.