Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Magazín

Košice v júni privítajú svetového tenoristu Josého Carerrasa

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Na Slovensku sa Carerras naposledy predstavil v roku 2016 v rámci svojho rozlúčkového turné, aj preto získava košický júnový koncert na svojej exkluzívnosti.

Bratislava 28. februára (TASR) – Hviezdny tenor José Carerras, označovaný za 'najmilšieho človeka operného sveta' sa po dvanástich rokoch vracia do Košíc, 7. júna vystúpi v Steel Aréne v sprievode Orchestra opery Štátneho divadla (ŠD) Košice. TASR informoval PR manažér koncertu Ján Kakaščík.

Rodák z Barcelony, jeden z najslávnejších svetových tenoristov a hudobný génius má vo svojom repertoári okolo 600 titulov rôznych štýlov od barokovej až po súčasnú hudbu, k tomu viac ako 60 opier. Na Slovensku vystúpi spoločne so sopranistkou Michaelou Varády a v sprievode 64-členného Orchestra opery ŠD Košice pod taktovkou maestra Davida Giméneza Carrerasa, uznávaného španielskeho dirigenta a synovca slávneho tenora.

José Carerras, celým katalánskym menom Josep Maria Carreras i Coll je známy veľkolepými interpretáciami diel Verdiho a Pucciniho, ale tiež ako člen zoskupenia Traja tenori spolu s Lucianom Pavarottim a Plácidom Domingom. V roku 1998 založil nadáciu na boj proti leukémii Josep Carreras International Foundation, keďže jemu samému bola táto zákerná choroba rok predtým diagnostikovaná.

Na Slovensku sa Carerras naposledy predstavil v roku 2016 v rámci svojho rozlúčkového turné, aj preto získava košický júnový koncert na svojej exkluzívnosti. Viac podrobností je uvedených na webovej stránke www.Predpredaj.sk.