Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

Synovec kráľovnej Alžbety II. sa po 27 rokoch manželstva rozvádza

Na archívnej snímke britská kráľovná Alžbeta II. Foto: TASR/AP

Päťdesiatosemročný gróf zo Snowdonu je synom kráľovninej sestry, princeznej Margaréty, ktorá zomrela v roku 2002 a fotografa lorda Snowdona zosnulého v roku 2017.

Londýn 18. februára (TASR) - Synovec britskej kráľovnej Alžbety II. David Armstrong-Jones sa po 27 rokoch manželstva rozvádza so svojou ženou Serenou. V pondelok večer to oznámil jeho hovorca, píše agentúra DPA.

Päťdesiatosemročný gróf zo Snowdonu je synom kráľovninej sestry, princeznej Margaréty, ktorá zomrela v roku 2002 a fotografa lorda Snowdona zosnulého v roku 2017. David Armstrong-Jones je v poradí 21. nástupcom na trón. Pod svojím profesionálnym menom David Linley vedie firmu zameranú na predaj nábytku a interiérový dizajn.

"Gróf a grófka zo Snowdonu sa priateľsky dohodli, že ich manželstvo dospelo ku koncu, a že sa rozvedú," povedal podľa agentúry Reuters hovorca s tým, že dvojica žiada médiá, aby rešpektovali ich súkromie, ako aj súkromie ich rodiny.

Len pred týždňom prišlo oznámenie, že po 12 rokoch sa so svojou kanadskou manželkou Autumn (41) rozvádza najstarší a prvý vnuk britskej kráľovnej Alžbety II. Peter Phillips (42). Peter Phillips, najstarší syn princeznej Anne a Marka Phillipsa, bude prvým z ôsmich vnúčat kráľovnej Alžbety II., ktoré sa rozviedlo.

Pre britskú kráľovnú boli pritom veľmi náročné aj uplynulé mesiace, poznamenala DPA s tým, že to dokonca pripomenulo "hrozný rok" 1992, keď sa rozpadli manželstvá jej potomkov a zámok Windsor zachvátil požiar.

V januári totiž Alžbetin vnuk princ Harry s manželkou Meghan oznámili svoje rozhodnutie zriecť sa kráľovských povinností a žiť striedavo v Kanade a Británii.

Druhý syn kráľovnej princ Andrew vlani novembri vyhlásil, že sa vzdáva plnenia svojich oficiálnych povinností v dôsledku osobných kontaktov s teraz už zosnulým americkým finančníkom Jeffreym Epsteinom, ktorý bol obvinený zo sexuálneho zneužívania neplnoletých dievčat.

Manžel Alžbety II. princ Philip (98) navyše vlani spôsobil vážnu dopravnú nehodu, pri ktorej utrpeli zranenia dve ženy.