Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Dua Lipa či Arctic Monkey: Sziget 2022 pozná prvých headlinerov

Svetelné inštalácie na festivale Sziget. Foto: TASR/AP

Festival privíta každoročne stovky tisícok návštevníkov a jeho cieľom je priniesť počas šiestich dní tie najväčšie mená hudobnej scény z najrôznejších žánrov.

Bratislava 23. novembra (TASR) - Viac ako 40 mien zverejnili organizátori maďarského Sziget festivalu. Popri headlineroch Dua Lipa, Arctic Monkeys a Kings of Leon sú na zozname aj hviezdy, ako Lewis Capaldi, Bastille, Jon Hopkins, Stromae, SIgrid, slowthai, Woodkid, Little Simz, Caribou, Princess Nokia, Yung Lean, Alan Walkej, FKJ, Jungle, Honey Dijon a mnoho ďalších. TASR informovala PR manažérka Silvia Turnerová.

Arctic Monkeys s veľkým úspechom koncertovali na Szigete aj v roku 2019, na festival sa v roku 2022 vrátia s novým albumom. Ich koncert bude jednou zo skvelých príležitostí vypočuť si naživo nové piesne kapely okolo frontmana Alexa Turnera.

Koncert soškou Grammy ocenenej speváčky Dua Lipa možno bez váhania zaradiť do "top trojky" najžiadanejších koncertov slovenskými fanúšikmi. Táto sympatická speváčka si fanúšikov získala hitmi, ako sú New Rules, IDGAF či One Kiss, ale aj skvelým koncertom v roku 2018.

Trojicu potvrdených headlinerov dopĺňajú rockeri Kings of Leon. Kapela bratov z amerického Nashvillu je už roky zásadným účastníkom veľkých festivalov, ktorý zaručí tú správnu rock'n'rollovú energiu. Tento rok im vyšiel nový album When You See Yourself, na Szigete zahrajú aj svoje hity.

Line-up Szigetu každoročne ponúka koncerty najväčších svetových headlinerov, ale aj koncerty skvelých hudobníkov, budúcich hviezd hitparád aj tých súčasných. Tento rok sa návštevníci festivalu môžu tešiť napríklad aj na koncert škótskej soulovej superstar Lewisa Capaldiho, kritikmi oceňovanú raperku Little Simz, renomovaného producenta a DJ Caribou, elektronickú senzáciu Jona Hopkinsa, vyzdvihovanú newyorskú rapperku Priness Nokia, švédskeho sad-boya Yung Leana, belgického rappera Stromae či aj na Slovensku obľúbeného Woodkida a mnohých ďalších.

Sziget festival sa v roku 2022 uskutoční od 10. do 15. augusta na budapeštianskom ostrove Óbudai v širšom centre Budapešti. Festival privíta každoročne stovky tisícok návštevníkov a jeho cieľom je priniesť počas šiestich dní tie najväčšie mená hudobnej scény z najrôznejších žánrov.

Arctic Monkeys - Do I Wanna Know?


Dua Lipa – Physical: