Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Magazín

Taliansko: Dovolenka, akú ste si ani nepredstavovali

Foto: TASR/AP

Celá krajina je relatívne prosperujúca, rozhodne viac, ako v období gréckej krízy. Veľkú časť z toho má čo dočinenia práve s cestovným ruchom, ktorý je stále na vysokej úrovni.

Bratislava 14. januára (OTS) - Nejeden z vás sa opäť v lete chystá na romantickú dovolenku do Talianska. Preto je dobré, ak si aspoň v krátkosti pripomeniete a možno zistíte nové informácie o tejto krajine. Je súčasťou Európskej únie a spolu so svojou strategickou geografickou polohou na južnom krídle Európy zohráva pomerne dôležitú úlohu v Severoatlantickej aliancii NATO.

Spoznávanie okolitých miest vás uchváti
Rím je najstarším svetovým veľkomestom, ktoré je známe asi každému. Obdivu sa tešia mnohé historické oblasti a pamiatky. Ak si chcete dopodrobna užiť každý detail tohto kúska sveta, určite si vezmite turistický ďalekohľad. Mnohé veci tak vašej pozornosti naozaj neutečú. Asi veľmi dobre viete, že sa v tejto oblasti teší veľkej obľube kulinárstvo najrôznejšieho druhu. Na chuť si prídete, ak skúsite klasickú taliansku pizzu, cestoviny a víno.

Centrum umenia a duchovného domova
Iné mestá zahŕňajú priemyselné a módne centrá ako je Miláno alebo Janov. Tiež sa tu nachádza nezávislý štát Vatikán, ktorý je sídlom rímsko katolíckej cirkvi a duchovným domovom drvivej väčšiny talianskej populácie. Na spoznávanie tu je toho naozaj veľa, preto vám možno padnú vhod aj pohodlné legíny, v ktorých vás nebude dlhé cestovanie nijako obmedzovať. Výtvarné umenie si tu tiež zažilo svoj veľký rozmach a dodnes sú obdivované diela a umenie Michelangela Buonarrotiho. Určite využite najbližšiu príležitosť a overte si na vlastné oči, čo z týchto informácií naozaj platí. Oddych padne vhod každému a v Taliansku to bude ešte s pridanou hodnotou krásnych zážitkov.