Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Tanec, tanec, tanec

Foto: GINO PARADISE Bešeňová

Tanec bude témou č. 1 v GINO PARADISE Bešeňová počas víkendu 26. a 27. júla. Ako tanec vznikol, aká je jeho história, aké sú štýly tanca?

Bešeňová 18. júla (OTS) - Všetky otázky budú zodpovedané praktickými ukážkami a teoretickými vstupmi tanečníkov z tanečného klubu Deep. Príďte sa naučiť hip-hop, disco či brušné tance. V sobotu dokonca čaká na všetkých jedno veľké tanečné prekvapenie, každý môže byť jeho súčasťou!

Už sa to blíži, všetci taneční nadšenci smerujú do Bešeňovej. Tam sa bude totiž počas víkendu 26.-27. júla tancovať, a to priamo pri bazénoch. Tanec je vyjadrením pocitov či nápadov tanečníka, ale vyjadruje aj príbeh či myšlienku. Tanec je špecifický práve tým, že na vyjadrenie pocitov nepotrebuje slová, všetko sa dá povedať telom. Je považovaný za neverbálnu komunikáciu medzi ľuďmi.
Foto: GINO PARADISE Bešeňová

GINO PARADISE Bešeňová v spolupráci s tanečným klubom Deep pripravili pre návštevníkov skutočne bohatý tanečný program. Tento martinský tanečný klub je veľmi úspešný nielen na Slovensku, ale poznajú ho aj v zahraničí. Jeho členovia sa zúčastňujú na rôznych svetových tanečných súťažiach a všade kam prídu, zbierajú ocenenia.

Najskôr tanečníci predvedú dejiny tanca, a to veľmi originálnym spôsobom. Ozrejmia a vysvetlia ako sa tanec vyvíjal, aké mal podoby v jednotlivých historických obdobiach. Okrem dejín predstavia jednotlivé tanečné žánre ako napríklad balet, hip-hop, jazz, ľudový tanec, moderný tanec, brušný tanec či disco.
Po teoretických ukážkach budú nasledovať hodiny tanca jednotlivých tanečných štýlov, každý sa môže zapojiť bez ohľadu na vek. Tancovať sa bude celý deň. Medzi jednotlivými časťami programu sa všetci môžu osviežiť v 18 bazénoch, alebo v pravých morských vlnách.

V sobotu čaká na všetkých jedno veľké tanečné prekvapenie, také na Slovensku ešte nebolo! Zapojiť sa môžu všetci návštevníci.

GINO PARADISE Bešeňová už nie je termálny park, z areálu sa stal vodný raj, ktorý poskytuje dokonalý relax v termálnych a čírych bazénoch, ale aj nové adrenalínové zážitky po celý rok! Nová zábavno-adrenalínová zóna predstavuje investíciu vo výške 9 mil. €, ktorou sa areál zväčšil takmer o 50 %. Nová časť je rozdelená do niekoľkých častí, 30 m vysoká toboganová veža poskytuje nevšedné zážitky z jazdy na šiestich nových toboganoch. Morské vlny si môžu návštevníci vychutnať celý rok, nakoľko bazén s vlnobitím je prekrytý obrovským stanom. Nájdete tu aj nový rodinný vodný svet s hradom, šmýkačkami a vodnými delami. Morskú a predovšetkým dovolenkovú atmosféru dopĺňajú palmy, množstvo lehátok a nový Miami bar s občerstvením.
Foto: GINO PARADISE Bešeňová