Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Magazín

Telo uhynutého vorvaňa chceli Kanaďania predať na internetovej aukcii

Foto: TASR

Kým sa však obchod stihol uskutočniť, zakročila internetová aukčná stránka s tým, že zakázala predávať na dražbe zvieratá, či už živé alebo mŕtve.

Ottawa 6. mája (TASR) - Obyvatelia kanadskej obce Cape St. George sa obávali hnilobného zápachu tela veľryby, ktoré vyplavilo more, a rozhodli sa ho predať na dražbe cez internetový portál eBay. Informovala o tom dnes tlačová agentúra DPA.

Starosta Peter Fenwick pre televíziu CTV povedal, že obec - ležiaca v provincii Newfoundland a Labrador - nemá prostriedky na to, aby 12 metrov dlhé telo vorvaňa odtiahli späť do mora alebo ho zlikvidovali na súši. Ministerstvo rybolovu vo vzdialenej Ottawe nebolo ochotné siahnuť do štátnej kasy.

Veľrybu preto obec ponúkla na internetovej aukcii a dostala desiatky ponúk, najvyššia bola za vyše 2000 dolárov (1440 eur). Kým sa však obchod stihol uskutočniť, zakročila internetová aukčná stránka s tým, že zakázala predávať na dražbe zvieratá, či už živé alebo mŕtve.

Starosta uviedol, že vďaka nízkym teplotám je telo veľryby v dobrom stave, a pre CTV vyjadril nádej, že by o vorvaňa mohlo mať záujem niektoré múzeum sveta.