Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Tesco Anjel pripravil pre 114 detí nezabudnuteľné leto plné zážitkov

Foto: Tesco

Výlety do prírody, športové hry a množstvo zábavy si užilo 114 detí pracovníkov Tesca v letných táboroch na Donovaloch a pri Topoľčanoch.

Bratislava 10. septembra (OTS) - Detské tábory vznikli vďaka projektu Tesco Anjel, ktorý pomáha zamestnancom spoločnosti v ťažkých životných situáciách. Počas druhého ročníka táborov si krásne zážitky odnieslo celkovo 114 detí od 5 do 15 rokov, čo je takmer o polovicu viac než vlani.

Sme veľmi radi, že druhý ročník letných táborov Tesco Anjel bol taký úspešný. Verím, že sme množstvu rodín spríjemnili aj takouto formou letné prázdniny. Každý z nás sa môže niekedy dostať do situácie, keď si nedokáže sám pomôcť a potrebuje podporu ľudí okolo seba. Aj preto sme vytvorili projekt Tesco Anjel,“ uviedla Zuzana Lošáková, hovorkyňa spoločnosti TESCO STORES SR, a.s. .

Projekt Tesco Anjel je dobrovoľná zbierka zamestnancov Tesca, kde môže každý pracovník prispieť symbolickým eurom či inou dobrovoľnou sumou. Spoločnosť Tesco potom celú vyzbieranú sumu zdvojnásobí. Financie následne prerozdelí na pomoc zamestnancom, ktorí sa ocitli v ťažkej životnej situácii. Tesco Anjel pomáha zamestnancom popasovať sa s chorobou, pri úmrtí živiteľa rodiny alebo nepredvídateľných životných katastrofách.

V spoločnosti Tesco Stores pracuje na Slovensku vyše 10-tisíc ľudí a aj touto formou dávajú najavo, že im na kolegoch záleží,“ dodala Zuzana Lošáková.

Aj vďaka zdvojnásobeniu príspevkov zamestnávateľom program Tesco Anjel minulý rok pomohol 89 kolegom Tesca celkovou sumou viac ako 40-tisíc eur.