Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Magazín

Tip na výlet pre milovníkov piva: Pilsner Fest v Plzni

Tip na výlet pre milovníkov piva: Pilsner Fest v Plzni Foto: Pilsner Fest

O tom, že október je mesiacom piva niet žiadnych pochýb. Načo však cestovať až do Nemecka, aby ste si užili typický pivný festival.

Bratislava 4. októbra (OTS) - U našich východných susedov bude už 7. októbra 2017 prebiehať Pilsner Fest, čiže veľkolepá oslava 175. výročia uvarenia prvej várky zlatého ležiaku Pilsner Urquell, ktorý zmenil svet piva.

A na čo sa môžete tešiť?


Pivo z rúk majstrov výčapu
Budete mať jedinečnú možnosť nechať si načapovať pivo od tých najšikovnejších výčapníkov. Vo vybraných pivných stanoch sa predstavia víťazi a finalisti súťaže Pilsner Urquell Master Bartender.
Tip na výlet pre milovníkov piva: Pilsner Fest v Plzni
Foto: Pilsner Fest

Super jedlo
Starostlivo pripravené degustačné menu, ktoré sa najlepšie hodí k plzenskému pivu ponúknu vo svojich stanoch známe podniky U Pinkasů, Na Spilce, Švejk restaurant či Lokál. Návštevníkov čaká tiež veľa stánkov s občerstvením pod taktovkou kulinárskeho Fresh Festivalu.

Prehliadka pivovaru
Sprístupnený bude špeciálny prehliadkový okruh, v rámci ktorého bude po prvý raz možnosť nahliadnuť do elektrocentrály. Zároveň sa len v tento deň otvoria dvere debnárne, kam sa inak bežný návštevník nedostane a budete mať možnosť vyskúšať si toto remeslo.
Foto: Pilsner Fest

Pestrý hudobný program
Tohtoročný Pilsner Fest ponúkne hudbu všetkých generácií. Monkey Business, Support Lesbiens, Jelen, Viktor Dyk & WAW – to sú len niektoré z názvov hudobných hostí. Celý program je k dispozícii na www.pilsnerfest.cz.

A aby si milovníci piva mohli oslavu náležite užiť, organizátori mysleli aj na dopravu. Preto 7. októbra 2017 o 10:25 h. vypravia zdarma z pražskej Hlavnej stanice špeciálny vlak, ktorý ich následne dopraví o 23:30 h. z Plzne aj naspäť do Prahy.