Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Titulnú pieseň k filmu Známi neznámi naspievali Tina a T. Maštalír

Na archívnej snímke herec Tomáš Maštalír. Foto: TASR/Andrej Galica

Maštalíra ponuka zaskočila.

Bratislava 12. júla (TASR) - Jedno ráno sa prihnal vietor a do sveta nás navždy rozfúkal. Spieva sa v refréne titulnej piesne filmu Známi neznámi, ktorú v pondelok premiérujú tvorcovia. Naspieval ju herec Tomáš Maštalír so speváčkou Tinou. Autorom hudby i textu je Martin "Fefe" Žúži, ktorý prvýkrát zložil skladbu pre niekoho iného, ako pre domovskú kapelu Hex. TASR o tom informoval PR manažér Radomír Brhlík.



"Preberali sme všetkých slovenských i českých interpretov. Ženy, mužov, všetky alternatívy, ale nič sa nám do filmu nehodilo. Boli sme totálne zúfalí. V jednu chvíľu som si pomyslela, že nám titulný song asi nie je súdený," hovorí producentka filmu Wanda Adamík Hrycová s tým, že zmena prišla po stretnutí s Hexákom Fefem. "Počas jednej oslavy mi cez mobilný telefón pustil ním naspievané demo novej piesne, ktorú zložil cez koronu a ja som okamžite vedela, že to je ona – titulná skladba, ktorú hľadáme," prezradila k piesni, ktorá pôvodne mala byť pre Hex, napokon ju autor prenechal do nového filmu. Podmienkou bolo, aby skladbu naspieval niekto iný. "Niekto s hlbokým hlasom. Zobral som si pár dní na rozmyslenie a nakoniec som súhlasil. Zároveň sme sa dohodli, že ako autor piesne budem pri jej celom nahrávaní a celú si ju aj vyprodukujem. Z výsledku som nadšený," dodal Martin "Fefe" Žúži.

Adamík Hrycová potvrdila cit pre výber interpretov titulných skladieb už pri filme Čiara, keď spojila IMT Smile s Ondrejom Kandráčom, pri seriáli Slovania zasa Janu Kirschner so Štefanom Štecom. Tentoraz dala dohromady Tomáša Maštalíra so speváčkou Tinou. Ako vysvetľuje, chceli hlas, ktorý má v sebe emóciu a drámu - "ošľahaný vetrom". Osloviť Maštalíra, ktorý vo filme hrá hlavnú rolu, bol jej nápad. "Keď som mu volala, povedala som mu, že sa ho idem spýtať niečo, na čo nechcem, aby mi hneď odpovedal, lebo som predpokladala, že by mi povedal nie. Následne bol 30 sekúnd ticho a po 30 sekundách sa ma spýtal, prečo si myslím, že vie spievať. Na čo som mu odvetila, že si to nemyslím, ja viem, že spievať vie. Už prvotné demo s jeho hlasom bolo skvelé."

Maštalíra ponuka zaskočila. "Spočiatku mi prišla až absurdná. Bol som z jej slov v šoku. Môj mozog to nejako nechcel prijať. Cítil som sa ako tenista, ktorého sa z ničoho nič opýtajú, či by si nechcel ísť zahrať hokejový zápas," priznal herec, ktorý si po telefonáte zobral deň na premyslenie: "Na druhý deň sme sa dohodli, že nahráme demo, a potom sa uvidí. Lenže po prvom deme si to Wanda už vôbec nechcela dať vyhovoriť, a tak sme to doklepli až dokonca."

Film Známi neznámi režisérky Zuzany Mariankovej, ktorý je adaptáciou svetoznámej predlohy filmu Úplní cudzinci (Perfetti sconosciuti) režiséra Paola Genovesa, príde do kín 5. augusta.