Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

Top dizajn vašej novej kuchyne

Foto: Zivica Kerkez / Shutterstock.com

Sťahovanie sa do nového bývania, ktoré si vyžaduje celkovú rekonštrukciu alebo len prerábanie vašej domácnosti, nie je jednoduchou záležitosťou.

Bratislava 24. februára (OTS) - Musíte myslieť na množstvo detailov a niekedy je vhodné to radšej nechať na odborníkov. Najmä, ak ide o kuchyňu využívanú prakticky denne.

Povoľte uzdu fantázii
Určite máte v hlave predstavu, ako by asi vaša nová kuchyňa mala vyzerať. Presne preto si môžete nechať vyrobiť a vybrať model kuchyne na mieru, ktorý bude navrhnutý pre vás. Riešenie je jednoduché, vy len musíte mať pôdorys kuchyne a približnú vizualizáciu vašej vytúženej kuchynskej linky. Premyslite si, či chcete rohovú kuchyňu, alebo zvolíte pracovnú dosku na ostrovčeku. Fantázii sa medze nekladú, veď práve tu sa budú vytvárať tie najlepšie jedlá pre celú rodinu, tak nech je vaša kuchyňa top.

Inšpirujte sa
Ak si neviete rady s tým, ako by mala vaša linka a celkový jej úložný priestor vyzerať, o inšpiráciu sa postará magazín o kuchyniach, ktorý je nabitý množstvom krásnych a praktických modelov. Určite si vyberiete nejaký štýl, ktorý by ste chceli zakomponovať do svojej domácnosti. Nemusíte hneď vybrať celú zostavu, ale aspoň načerpáte nápady. Majstri svojho remesla vám potom vytvoria dizajn, ktorý vám zoberie dych.

Pri plánovaní kuchynského interiéru nezabúdajte na všetky malé detaily. Budete mať kam umiestniť spotrebiče, ktoré pravidelne využívate pri príprave pokrmov? Máte na linke miesto na všetky bylinky v kuchyni, s ktorými pracujete? Dobre si premyslite, koľko úložného priestoru potrebujete, akú veľkú pracovnú dosku chcete, kam by ste najradšej umiestnili drez a či preferujete poličky alebo šuplíky.

Zariaďovanie kuchyne je veľká vec, preto si nechajte poradiť nielen s dizajnom, ale aj s výberom materiálu či vzorového prevedenia. Po dobre zváženom návrhu a následnej inštalácii bude varenie vo vašej kuchyni jednou z obľúbených domácich činností.