Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Trenčianske múzeum spúšťa predaj eurobankovky s portrétom Dubčeka

Na archívnej snímke budova Trenčianskeho múzea. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Každá bankovka je unikátna - s vlastným výrobným číslom a rokom vydania. Autorom vizualizácie motívu bankovky je akademický maliar Rudolf Cigánik.

Trenčín 23. novembra (TASR) – Trenčianske múzeum v Trenčíne spustí v stredu (24. 11.) predaj zberateľskej suvenírovej bankovky s portrétom Alexandra Dubčeka. Bankovku vydali pri príležitosti 100. výročia Dubčekovho narodenia.

Ako informovalo Trenčianske múzeum na svojej webovej stránke, bankovka s portrétom Alexandra Dubčeka a s jeho rodným domom v Uhrovci je vyrobená v limitovanom náklade 5000 kusov. Je vytlačená na bavlnenom papieri, ktorý sa používa pri výrobe skutočných bankoviek, a obsahuje ochranné prvky.

Každá bankovka je unikátna - s vlastným výrobným číslom a rokom vydania. Autorom vizualizácie motívu bankovky je akademický maliar Rudolf Cigánik. Suvenírové eurobankovky vyrobila spoločnosť Royal Joh. Enschedé v Holandskom meste Haarlem, ktorá tlačí aj pravé eurobankovky, známky a ceniny.

Predaj eurobankoviek bude výlučne priamy, bankovka sa nebude dať rezervovať ani poslať poštou či na dobierku. Záujemcovia si ju môžu kúpiť počas pracovných dní v Župnom dome na Mierovom námestí v Trenčíne od 9.00 do 16.30 h a v rodnom dome Ľ. Štúra a A. Dubčeka v Uhrovci od 8.00 do 16.00 h.