Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

TRON Coin: 5 vecí, ktoré potrebujete vedieť

TRON Coin: 5 vecí, ktoré potrebujete vedieť Foto: PBXStu / Shutterstock.com

Tron coin bol vytvorený za účelom slúženia mediálnemu svetu. Za posledných niekoľko mesiacov rástol oveľa rýchlejšie ako Bitcoin alebo Litecoin.

Bratislava 20. septembra (OTS) - Tým pritiahol na seba väčšiu pozornosť. Poďme sa spolu pozieť na niekoľko základných faktov o tejto kryptomene, ktoré by ste mali vedieť predtým ako do nej investujete.

1) Čo je Tron?
Táto kryptomena bola navrhnutá na to, aby zvládla zdieľanie kreditu, platby, vývoj a úložisko pre celosvetovú digitálnu platfotmu. Zjednodušene povedané, tí, ktorí vlastnia Tron, budú mať úplnú kontrolu a vlastníctvo údajov, ktoré vytvroia, vrátane spôsobu ich distribúcie.

2) Vývojový tím spoločnosti Tron
S nápadom ohľado Tronu prišiel 26-ročný Justin Suna, samozvaný chránenec generálneho riaditeľa Alibaba a miliardára Jacka Ma.V súčasnosti vývojový tím TRON pracuje pod svojim generálnym riaditeľom Jacksonom Sunom, bývalým hlavným predstaviteľom vo väčšej Číne spoločnosti Ripple. Pán Sun nedávno verejne oznámil, že do vývojového tímu Tronu budú zaradení aj špičkoví predstavitelia spoločnosti Alibaba. Čínska kancelária Tron má v skutočnosti viac ako 100 zamestancov.

3) Tron poskytuje alternatívnu platformu na zdieľanie digitálnych médií
V súčasnosti je Tron hostiteľom na takmer všetky digitálne médiá. Na ich stiahnutie musíte použiť napríklad App Store. Tieto spoločnosti poskytujú tvorcom platformu na zdieľanie ich práce so spotrebiteľmi, ale poplatok od tvorcu alebo spotrebiteľa. Tronu sa podarilo odstrániť potrebu sprostredkovateľa tým, že poskytne médiu pre tvorcov, aby priamo zdieľali svoj obsah so spotrebiteľmi. Zároveň sú všetky údaje kryptograficky zabezpečené prostredníctvom blockchainu a zároveň umožňujú tvorcom vziať celý zisk. Chráni tiež súkromie, pretože obsah zostane vždy u tvorcov. To obmedzí peniaze veľkých spoločností, ako sú Facebook, Google, predajom vašich údajov.

4) Tron inovatívne nasleduje technológiu BlockChain
Každý kto vykoná transakciu pomocou Tronu jeho transakcia je zaznamenaná v knihe blockchain. Taktiež podporuje aj rôzne ďalšie blockchainové siete ako sú Ethereum, Bitcoin, EOS a tak ďalej. Všetky vyššie vymenované kryptomeny patria medzi vedúce na svete. To zvyšuje užitočnosť Tronu a jeho jedinečnú schopnosť, ktorá mú dáva náskok pred ostatnými kryptomenami.

5) Scenár súčasného trhu
Tron sa na trhu s kryptomenami prezentoval veľmi dobrým výkonom, pričom jeho cena v priebehu mesiacov neustále rástla. Od konca septembra 2017 zažila spoločnosť TRX prudké zvýšenie cien. Tento rok v januári dosiahla svoje historicke maximum 0,286607 dolára. Od tej doby sa jeho ceny pohybujú po volatilnej ceste ako všetky ostatné kryptomeny. Z hľadiska trhovej kapitalizácie si spoločnosť Tron drží chválihodné 15.miesto. Predikcie Tronu vyzerajú veľmi dobre pozrite si aj možnosti ako kúpiť Tron.