Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Magazín

Turecký podnikateľ otvoril prvý internetový ´halál´sexshop

Ilustračné foto Foto: TASR

Ponúka všetko vrátane bylinkových afrodiziak a poradenstva, ako mať sex v súlade s islamským právom.

Ankara 21. októbra (TASR) - Turecký podnikateľ otvoril prvý internetový sexshop pre moslimov v krajine, ako to sám charakterizoval. Ponúka všetko vrátane bylinkových afrodiziak a poradenstva, ako mať "halál" sex, teda v súlade s islamským právom. Informovala o tom dnes tlačová agentúra Reuters.

Turecký podnikateľ Haluk Murat Demirel (38) uviedol, že pre jeho web boli inšpiráciou priatelia, ktorí potrebovali sexuálne poradenstvo a produkty, ale obsah existujúcich stránok a špecializovaných obchodov bol pre nich až príliš "drsný".

"Internetové sexshopy obsahujú zvyčajne aj pornografické fotografie, pri ktorých sa moslimovia cítia nesvoji. Niektoré pomôcky nepredávame, lebo ich islam nepovoľuje," vysvetlil Demirel.

Sexuálne zvyky často vyvolávajú debaty v prevažne moslimskej, ale podľa ústavy sekulárnej krajine. V Turecku existuje pomerne málo sexshopov, dokonca aj vo veľkých mestách, hoci v častiach Istanbulu majú dokonca reklamu v podobe neónových nápisov.

Kritici premiéra Recepa Tayyipa Erdogana, ktorý presadzuje islamskú politiku, ho obviňujú zo zasahovania do súkromia ľudí. Radí ženám, koľko detí by mali mať, a často šíri svoje názory na interrupcie.

Demirelova webová stránka ponúka poradenstvo, aké sexuálne praktiky islam zakazuje a aké nie.

Podnikateľ dodal, že stránka sa od svojho spustenia minulý týždeň 15. októbra stala nečakane populárnou - len v nedeľu ju navštívilo 33.000 návštevníkov.