Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Unikátna konferencia BLOCKWALKS na Bratislavskom hrade

Foto: BLOCKWALKS

Najmladší úspešný podnikateľ na svete, ale aj číňania so svojim systémom na hodnotenie ľudí.

Bratislava 7. októbra (OTS) - Nielen tieto témy prinesie unikátna konferencia BLOCKWALKS, ktorá sa pod záštitou Európskej komisie bude konať už 10. októbra 2019 na Bratislavskom hrade. Konferenciu za SR otvorí podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši.

Už ako 9-ročný premýšľal Alexander Knoll (USA) ako by sa dalo pomôcť hendikepovaným ľuďom. Vozíčkar, ktorého sledoval pri otváraní dverí, ho inšpiroval k nápadu, vďaka ktorému ho pozná celý svet.
Vyvinul aplikáciu Ability App, ktorá pomáha ľuďom so obmedzenými možnosťami pohybu navigovať sa v mestách tak, aby sa vyhli čo najviac prekážkam, vyhľadáva pre nich „disability-friendly features“ a možnosti zamestnania.

Za niekoľko rokov sa z neho stal svetovo uznávaný a vyhľadávaný speaker a najčastejšie reční o spôsoboch, ako robiť svet lepším miestom, budúcnosti tech sveta a vzdelávaní, inklúzii ľudí s rôznymi zdravotnými postihnutiami a o svojom živote mladého podnikateľa. Objavil sa už aj v The Ellen Degeneres Show, či u Oprah Winfrey a prednášal na najväčších konferenciách sveta.

Sociálne skóre pre ľudí
Kreditový systém je založený na získavaní a strate bodov na základe správania sa občanov. Prispievate na charitu? Dostanete plusové body. Jazda na červenú, dlžoba voči štátu či nevhodné správanie na verejnosti však môžu viesť k pokutám a obmedzeniam, aké v Európe nepoznáme. Za zlé správanie si nemôžete si kúpiť letenku, vziať pôžičku alebo kúpiť nehnuteľnosť. . Cieľom projektu je budovanie transparentnej spoločnosti a efektívne trestanie neprispôsobivých občanov, ktorí sa správajú bezohľadne k svojmu okoliu.

V 2017 sa Čína pochválila v dokumente BBC svojimi 170 miliónmi kamier rozmiestnených v uliciach miest (do konca roka ich má byť o vyše 400 miliónov viac) a jedného z reportérov dokázal sledovací systém vystopovať už za 7 minút.

Ako sa v Čínskom kreditovom sociálnom systéme využíva technológia blockchain, ktorá je zodpovedná napríklad za fungovanie kryptomien, navštívte odprezentuje na konferencii BLOCKWALKS významný čínsky profesor Zhu Yongxin, ktorý sa na projekte priamo podieľal.

Na konferencii, ktorá je zameraná na využívanie nových technológií pre zlepšenie služieb štátu v európskych krajinách vystúpi mnoho ďalších expertov na tému „blockchain in public sector“.

Viac informácií nájdete na www.blockwalks.com.