Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

UNIKÁTNE FOTOGRAFIE: Na sklonku leta je nám smutno za teplom

Zábery z posledných letných dní pri vode, 21.08.1970. Foto: TASR / Ján Valko

Vďaka portálu Vtedy.sk prinášame unikátne dobové fotografie z archívu TASR s originálnymi popiskami.



Bratislava 28. august (Teraz.sk) - Začiatok septembra naznačuje koniec leta a vo vzduchu cítiť príchod jesene. Teraz.sk prináša unikátne fotografie z obľúbených letných činností.



V týchto dňoch nám leto svojou studenou nádielkou skôr pripomína jeseň, ako príjemný oddych pri slovenských vodných plochách. Leto však ukázalo svoju slnečnú tvár koncom minulého mesiaca rekreantom na Zemplínskej Šírave /okr.Michalovce/ a verme, že na ňu úplne nezabudne ani v druhej polovici augusta. A tak sa pláže, vodné plochy, kempy a strediská opäť zaplnia rekreantmi a letný čas 87 nebude len spomienkou, ale opäť chvíľu prítomnosťou, ktorú nám teraz pripomínajú len snímky ČSTK10 Pláže na brehu Zemplínskej Šíravy, 18.08.1987.
Foto: TASR / Jozef Veselý


Zábery z posledných letných dní pri vode, 21.08.1970.
Foto: TASR / Ján Valko


Zábery z posledných letných dní pri vode, 21.08.1970.
Foto: TASR / Ján Valko


Denné teploty nad 30 stupňov Celzia vyháňajú aj obyvateľov hlavného mesta Slovenska Bratislavy k vode. Štrkovécké jazero patrí v týchto dňoch k najvyhľadávanejším miestam obyvateľov tohto sídliska, 04.08.1970.
Foto: TASR / I.Dubovský


Aj keby niekto zabudol obracať listy v kalendári,leto aj tak plynie a čo nevidieť, úplne odíde. Na toto leto však zostanú veľmi pekné spomienky,lebo sa naozaj vydarilo. Zanedlho sa zatvoria brány kúpalísk, osirejú brehy riek a jazier. A preto ešte posledné dni leta sa využívajú na kúpanie, hlavne na kúpaliskách s termálnou vodou. Jedným z nich je aj známe kúpalisko Čajka v Bojniciach. Hoci slnečné lúče sú už skúpejšie, v spojení s termálnou vodou bojnického kúpaliska umožnia ešte využiť aj posledné dni prázdnin a dovoleniek, 01.09.1967.
Foto: TASR / Ján Valko


Vyše 17-kilometrová vodná plocha/Východoslovenský kraj/Podvihorlatskej vodnej nádrže poskytuje návštevníkom desiatky možností rekreácie v letných dňoch. Najviac slnečných dní, ktoré sú práve v tejto oblasti, pekný kraj, možností kúpania a člnkovania a plavba loďou, tak nezvyklá na východné Slovensko, to všetko láka sem tisícky návštevníkov z celej republiky Časť Podvihorlatskej vodnej nádrže, 29.08.1967.
Foto: TASR


Obrázky z leta, 09.08.1963.
Foto: TASR / F. Kocian


V posledných krásnych augustových dňoch zaznamenali naše turistické strediská najväčšiu, doteraz rekordnú návštevnosť, takže ubytovacie zariadenia v Tatrách a na okolí zďaleka nestačili pojať turistov, ktorí denne prechádzali týmito najkrajšími kútmi našej vlasti.
Foto: TASR / Kočiš


Obrázky z leta, 09.08.1963
Foto: TASR / K. Cích


V posledných krásnych augustových dňoch zaznamenali naše turistické strediská najväčšiu, doteraz rekordnú návštevnosť, takže ubytovacie zariadenia v Tatrách a na okolí zďaleka nestačili pojať turistov, ktorí denne prechádzali týmito najkrajšími kútmi našej vlasti, 03.09.1959.
Foto: TASR / Kočiš


Obdobie dovoleniek vrcholí, prázdniny sa končia, lúčime sa s prírodou, oddýchnutí sa vraciame do práce, do školy so spomienkami na zážitky krásnych dní tohtoročného leta. Zbohom bystrinám, 24.08.1967.
Foto: TASR / Anton Tarkoš


Obdobie dovoleniek vrcholí, prázdniny sa končia, lúčime sa s prírodou, oddýchnutí sa vraciame do práce, do školy so spomienkami na zážitky krásnych dní tohtoročného leta. Ráno na Štrbskom plese vo Vysokých Tatrách, 24.08.1967.
Foto: TASR / Anton Tarkoš


Obdobie dovoleniek vrcholí, prázdniny sa končia, lúčime sa s prírodou, oddýchnutí sa vraciame do práce, do školy so spomienkami na zážitky krásnych dní tohtoročného leta. Na Chopku, 24.08.1967.
Foto: TASR / Anton Tarkoš