Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

UNIKÁTNE HISTORICKÉ FOTO: Takto sme spomínali na zosnulých kedysi

Mnohí obyvatelia Bratislavy využili tento víkend pred blížiacim sa dňom Pamiatky zosnulých, aby prišli položiť kvety na hroby svojich príbuzných. Svedčia o tom aj naše snímky z bratislavského cintorína na Slávičom údolí, 28.10.1995. Foto: TASR / R. Bihary
Do jesenných dní, nálady padajúceho lístia spadá sviatok - pamiatka zosnulých. Žijúci si uctievajú pamiatku zosnulých kvetmi a horiacimi sviečkami, 31.10.1969. Foto: TASR / J. Valko

Vďaka portálu Vtedy.sk prinášame unikátne dobové fotografie z archívu TASR s originálnymi popiskami.

Bratislava 30. októbra (Teraz.sk) - So zapálenými sviečkami a chryzantémami na hroboch si na začiatku novembra pripomíname Pamiatku zosnulých. Je to čas, kedy by sa mal každý z nás na chvíľu zastaviť a zaspomínať na svojich blízkych, ktorí odišli na večný odpočinok. Teraz.sk prináša dobové fotografie.





Do jesenných dní, nálady padajúceho lístia spadá sviatok - pamiatka zosnulých. Žijúci si uctievajú pamiatku zosnulých kvetmi a horiacimi sviečkami, 31.10.1969.
Foto: TASR / J. Valko


Do jesenných dní, nálady padajúceho lístia spadá sviatok - pamiatka zosnulých. Žijúci si uctievajú pamiatku zosnulých kvetmi a horiacimi sviečkami, 31.10.1969.
Foto: TASR / J. Valko


Tichý, tak trocha nostalgický Sviatok všetkých svätých nevtieravo zaklopal na dvere. V tento deň tradične ožívajú cintoríny pestrou paletou kvetov a tichým ohňostrojom blikajúcich sviečok. V tento deň sa akosi viac rozclivejú ľudské srdcia v spomienkach na svojich blízkych. Sú to chvíle, ktoré v tichosti cintorína rok čo rok nútia k zamysleniu, 30.10.1994.
Foto: TASR / D. Šulla


Tichý, tak trocha nostalgický sviatok Pamiatka zosnulých nevtieravo zaklopal na dvere. V tento deň tradične ožívajú cintoríny pestrou paletou kvetov a tichým ohňostrojom blikotavých sviečok. V tento deň sa akosi viac rozclivejú ľudské srdcia v spomienkach na svojich blízkych. Sú to chvíle, ktoré v tichosti cintorína rok čo rok nútia k zamysleniu, 30.10.1991.
Foto: TASR / D. Šulla


Tichý, tak trocha nostalgický Sviatok všetkých svätých nevtieravo zaklopal na dvere. V tento den tradične ožívajú cintoríny pestrou paletou kvetov a tichým ohňostrojom blikajúcich sviečok. V tento deň sa akosi viac rozclivejú ľudské srdcia v spomienkach na svojich blízkych. Sú to chvíle, ktoré v tichosti cintorína rok čo rok nútia k zamysleniu, 30.10.1994.
Foto: TASR / D. Šulla


Tichý, tak trocha nostalgický Sviatok všetkých svätých nevtieravo zaklopal na dvere. V tento deň tradične ožívajú cintoríny pestrou paletou kvetov a tichým ohňostrojom blikajúcich sviečok. V tento deň sa akosi viac rozclivejú ľudské srdcia v spomienkach na svojich blízkych. Sú to chvíle, ktoré v tichosti cintorína rok čo rok nútia k zamysleniu, 30.10.1996.
Foto: TASR / D. Šulla


Neodmysliteľnou súčasťou prvých novembrových dní sú spomienky na zosnulých, ozdobovanie hrobov kvetmi, zažínanie sviečok a kahancov. V Bratislave 1. novembra od ranných hodín za krásneho slnečného počasia prichádzali prúdy ľudí uctiť si pamiatku svojich blízkych na Martinský cintorín, do Urnového hája v Krematóriu, na Ružinovský cintorín a ďalšie miesta večného odpočinku zosnulých, 02.11.1997.
Foto: TASR / P. Funtál


Množstvo ľudí si spomenulo počas tohto víkendu na svojich zosnulých blízkych na sviatok Všetkých svätých aj na cintoríne na Slávičom údolí v Bratislave. Mladí ľudia zapaľujú sviečky pri spomienkovom spoločnom hrobe, 01.11.1998.
Foto: TASR / Rudolf Bihary