Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Magazín

Unikátny projekt Office Gallery vnáša umenie do pracovného prostredia

Accace Office Gallery Foto: Accace

Výstavou s názvom "Vášeň" sa 2. októbra 2017 otvorili nové výstavné priestory v poradenskej spoločnosti Accace v budove Twin City C v Bratislave.

Bratislava 5. októbra (OTS) - Umelecké diela v Accace Office Gallery sa budú pravidelne obmieňať, čím vznikne možnosť odprezentovať viaceré umelecké diela slovenských a českých umelcov, ktorí sa do tohto projektu zapojili.

Poradenská spoločnosť Accace sa ako šiesta v poradí zapojila do projektu „Office Gallery“ kurátorky a galeristky pani Ľudmily Paškovej. Hlavnou myšlienkou tohto projektu je prinášať umenie do moderných administratívnych priestorov a tak bližšie k ľudom. Vplyv umenia na pracovné prostredie je žiaľ dnes často podceňovaný. Ako vysvetľuje Ľ. PaškováSom presvedčená, že obrazy a sochy vsadené do pracovného prostredia pozitívne vplývajú na ľudí – nie len na ich náladu, ale aj na výkon - a zároveň pomáhajú medzi nimi otvárať dialóg“. Milovníčka moderného umenia Ľ. Pašková zastupuje početné množstvo uznávaných slovenských a českých výtvarníkov.
Kurátorka a galeristka Ľudmila Pašková
Foto: Accace

Výber vhodných exponátov pre konkrétne pracovné priestory prebieha podľa p. Paškovej síce jednoducho, ale nie je náhodný: „Neustále sledujem tvorbu výtvarníkov a nakoľko mám fotografickú pamäť, ihneď po návšteve nových administratívnych priestorov, kde vzniká projekt „OFFICE GALLERY“, viem presne, ktoré diela korešpondujú s interiérom, ale hlavne s charakterom tej danej spoločnosti.

Nadchádzajúci mesiac môžu zamestnanci a klienti tejto poradenskej spoločnosti počas pracovnej doby rozjímať nad bronzovými sochami a maľbami súčasného slovenského akademického sochára Viťa Bojňanského, ktorý je nositeľom viacerých ocenení nielen v odbore sochárstva. Hoci je Viťo Bojňanský bytostný sochár, plátno nie je len doplnkom plastík, ale pôsobivým farebným svetom tvarov, ktorý je divákovi dôverne známy.

V Accace veríme, že angažovať sa v miestnych komunitách a pomáhať tak vytvárať pozitívny vplyv na ľudí, ktorí v nich fungujú, je rovnako dôležité, ako každá služba, ktorú Accace poskytuje. Aj preto sme sa zapojili do unikátneho projektu Office Gallery, ktorý prináša umenie z galérií bližšie k ľudom a snaží sa tak podporiť domácich umelcov,“ teší sa z novej spolupráce Denisa Turzová, Marketing Team Leader spoločnosti Accace. „V dnešnom uponáhľanom svete máme len málo času, aby sme sa zastavili a obdivovali umenie, tak sme sa ho rozhodli priniesť našim kolegom priamo do práce,“ dodáva.
Accace Office Gallery
Foto: Accace