Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

UNIKÁTNY VLAKOVÝ VIDEOPROJEKT: Železničná stanica Trenčianska Teplá

Železničná stanica Trenčianska Teplá. Foto: Vovlaku.sk

Vovlaku.sk vám vďaka spolupráci s Železničnou spoločnosťou Slovensko, a.s. (ZSSK) opäť prináša ďalšiu časť unikátneho videoprojektu, aký na takejto úrovni na Slovensku ešte nikto nerealizoval.

Bratislava 24. november (Vovlaku.sk) - Pred týždňom sme vám predstavili železničnú trať 123. Teraz to bude stanica Trenčianska Teplá. V ďalších častiach vám postupne ukážeme všetky používané železničné trate na Slovensku.

To všetko jednak na stránke www.teraz.sk, alebo na stránke www.tablet.tv a takisto na špecializovanej stránke o železničnej doprave - www.vovlaku.sk.

Železničná stanica Trenčianska Teplá




Železničná stanica Trenčianska Teplá je hlavná železničná stanica v Trenčianskej Teplej.
Leží na dvojkoľajnej elektrifikovanej trati 120 Žilina – Bratislava. Do obvodu Trenčianskej Teplej patria aj zastávky Trenčianska Teplá obec a Trenčianska Teplá zastávka, ktoré ležia na jednokoľajnej elektrifikovanej trati 122 z Trenčianskej Teplej do Trenčianskych Teplíc. Z Trenčianskej Teplej odbočuje aj trať 123 do Vlárskeho průsmyku.

Železničná stanica Trenčianska Teplá.
Foto: Vovlaku.sk


Výpravná budova stanice je pôvodnou budovou, ešte z čias Rakúsko- Uhorska. Je umiestnená vpravo, v smere od Bratislavy. Stanica bola zrekonštruovaná v rokoch 2009 až 2013 spolu s úsekmi trate 120 Trenčianska Teplá - Ilava - Beluša.

Železničná stanica Trenčianska Teplá.
Foto: Vovlaku.sk


Stanica má šesť vyvýšených nástupíšť.

Železničná stanica Trenčianska Teplá má rýchlostnú návestnú sústavu a zabezpečovacie zariadenie je releové, čiže 3. kategórie.

K železničnej stanici Trenčianska Teplá sú pridelené nesamostatné stanice: Nemšová a Horné Srnie.


Zdroj: wikipedia.org, vlaky.net